ESKİŞEHİR'de sevgilisinden şiddet gordukten sonra kick boksa başlayan İpek Donmezer, adını şampiyonluklara yazdırmayı başardı. Gecirdiği sakatlığın ardından kariyerine antrenor olarak devam eden Donmezer, şiddet goren kadınlara, kendilerini savunmaları icin kick boks onerdi. İpek Donmezer, Kadınlar hayatlarına o kadar cok şey sığdırabiliyorlar ki, bu yapacakları spor, onlar icin hicbir şey. Onların her şeyi başarabileceklerine inanıyorum" dedi.
Belcika'da yaşayan İpek Donmezer, 4 yıl once Eskişehir'e geldi. Burada tanıştığı erkek arkadaşının şiddetine uğrayan Donmezer, kendisini savunmak icin kick boksa başladı. Turnuvalara katılarak şampiyonluklar elde edilen Donmezer, yaşadığı sakatlığın ardından kariyerine antrenor olarak devam etmeye başladı. Kadınlara kendilerini savunmaları icin kick boks oğreten Donmezer, sosyal medyada da buyuk destek goruyor.
Erkek arkadaşından hastanelik olana kadar şiddet gorduğunu, psikolojik olarak coktuğunu, hayata, kick boks yaparak donduğunu anlatan İpek Donmezer, "Psikolojik olarak cokmuş ve cok kotu şeyler yaşamıştım. Daha doğrusu dayak yemiştim. Hastanelik oldum. Bir hafta yataktan kalkamadım. Sonrasında bir hırs buyuyor insanın icinde. Bir erkeğin gucuyle kendini hicbir zaman kıyaslayamazsın; ama savunma tekniklerini oğrendiğinde bir insanı yaralamadan da etkisiz hale getirebilirsin. Ama benim o gun boyle bir şansım olmadı. Cok kotu haldeydim. Bir yıllık erkek arkadaşımdı. Kadınların once ozguveni olması lazım. Her kadın, bunu yapabilir. En azından ozguvenlerini kazanmaları icin bir savunma teknikleri olur. Bir erkeğin karşısında nasıl davranması gerektiğini bilir. Gunumuzde pek cok kadın korkuyor kick boks sporundan. Fakat 6 ay ya da 1 sene icerisinde kick boks yapabilirler. Kendilerine guvenmeleri gerekiyor" dedi.
'KADINLARDAN GUZEL DESTEK MESAJLARI ALIYORUM'
Sosyal medyadan gelen desteğin kendisini gururlandırdığını kaydeden Donmezer, cok sayıda kadının kick boks oğrenip kendisini savunma arzusunda olduğunu ifade ederek, şunları soyledi"Bana sosyal medyadan cok fazla mesaj geliyor. Tanımadığım insanlar 'seninle gurur duyuyoruz' yazıyorlar. Bu mesajı aldığımda kendimle cok gurur duyuyorum ve diyorum ki; 'Ben bir şey başardım'. Artık ozguvenle yuruyebiliyorum. Bir gun dışarı cıktığında başına ne geleceğini kimse bilemez. En azından 'ben bir şey yaptım' diyebileyim. 'SALONLAR ACILDIĞINDA KADINLARA SAVUNMAYI OĞRETECEĞİM'Koronavirus tedbirleri kapsamında spor salonlarının kapalı olduğunu hatırlatan İpek Donmezer, "Spor salonumuz acıldığında pek cok arkadaşım benimle calışmaya gelecek. Bu da benim icin gurur verici. Cok guzel mesajlar alıyorum. Herkes benimle gurur duyuyor, beni tanımayan insanlar bile. 'Nasıl yapacağız Ben yapamam' diye soruyorlar. Ben de diyorum ki, 'Gel, ben sana yavaş yavaş her şekilde oğretirim. Sabırlı bir şekilde beklersen emin ol bu altı ay, bir sene icinde olacak' diyorum. Onlar da bana guveniyor. Eski sevgililerinden şiddet goren bir kac arkadaşım var. Maalesef geri donuyorlar o kişiye ve tekrar pişmanlık yaşıyorlar. Bana 'Biz de oğrenmek, biz de yapmak istiyoruz. En azından boyle bir durumla karşılaşırsak bir şey yapalım' Her zaman buyurun gelin, ben buradayım. Her zaman size oğretirim. Asla, hicbir zaman kendinizi ezdirmeyin. 'Kadın' dediğiniz varlık bir cicektir, hic kimse kıyamaz ancak gunumuzde oluyor boyle şeyler. Kadın her zaman gucludur, her zaman tek başınadır. Onların her şeyi başarabileceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.Kick boksun genellikle erkek sporu olarak gorulduğunu anlatan Donmezer, sağlık acısından da kalori yakmak, kilo vermek icin kick boks yapılabileceğini de sozlerine ekledi.
'KADINLARA KENDİLERİNİ SAVUNMALARINI OĞRETİYORUZ'
Kick boks antrenoru Mehmet Omurlu (48) de spor salonunda şiddete uğramış kadınlara kendilerini savunmaları icin bir projeyle eğitim vermek istediklerini soyledi. Şiddet goren, yakınları tarafından oldurulen kadınların kendilerini cok etkilediğini kaydeden Omurlu, "Biz ozellikle kadınlara kick boksu tanıtmak icin İpek hoca ile birlikte proje hazırlıyoruz. 2020 yılında 500'e yakın kadın, cinayete kurban gitti. Kocası, eski kocası, sevgilisi tarafından oldurulduler. Bu bizi derinden etkiledi. İpek hanım da şiddet gorduğu icin birlikte bir proje başlattık. Bu projede Eskişehir Valiliği, milletvekillerimiz ve tum Eskişehir halkı ile birlikte 'Kadına Şiddete Hayır' diyeceğiz. Kadınlara kendilerini savunmalarını oğreteceğiz" dedi.