Kısırlaştırılmaya goturulen kopeğin dili koptu
ANKARA'da hayvansever Behice Yakar'ın kısırlaştırılması icin belediyenin rehabilitasyon merkezine teslim ettiği sokak kopeğinin dili, başka bir kopekle kavga etmesi sonucu koptu. Behice Yakar, sokakta beslenip hayatta kalması zorlaşan kopeği evinde beslemeye başladı.
Mamak ilcesinde gonullu hayvansever Behice Yakar'ın evinin bulunduğu Hakimler koyu mevkiinde yaşayan sokak kopeği 1,5 yaşındaki 'Kıllı', Ankara Buyukşehir Belediyesi ekipleri tarafından gecen 11 Kasım'da kısırlaştırılması icin Sincan Rehabilitasyon Merkezine goturuldu. Behice Yakar, 20 gun gecmesine rağmen kopek geri getirilmeyince rehabilitasyon merkezini aradı. Yakar, kopeğin başka bir kopekle kavga etmesi sonucu dilinin zarar gorduğunu, bu yuzden tesliminin geciktiğini oğrendi. Kopek, yaklaşık 40 gun suren tedavisi tamamlandıktan sonra 19 Aralık'ta Behice Yakar'a teslim edildi. Yakar, dili kokunden koptuğu icin beslenme sorunu yaşayan ve sokakta yaşaması zorlaşan kopeği evinde beslemeye başladı.

'GOZLERİME İNANAMADIM'Behice Yakar, Kıllı'yı kısırlaştırılması icin belediye ekiplerine teslim ettiğini anlatarak, "Kopek bana geri teslim edildiğinde ağzını actığımda gozlerime inanamadım, dil yok, tamamen kokten kopmuş. Bir kopekte dil olmaması ne demek biliyor musunuz? Olum artık ensesinde, her saniye; su icerken, yemek yerken, ya da bir kemiği kemirirken bir parcası kactığında can cekişerek olduğunun resmidir. Nihayetinde boyle olmaması icin biz Kıllı'yı evimize almak zorunda kaldık. Beslerken yarım saat başında bekliyoruz. Normal bir tabakta su ya da sut icemiyor. Cunku ağzını komple acıp kapatmak zorunda kalıyor. Doğru duzgun beslenemiyor. Yediği hicbir şeyden tat almıyor. Sokakta yaşaması imkansız. Doğru duzgun havlayamıyor. Bir de işin en kotu tarafı, dili olmadığı icin ağzından salyalar akıyor. İnsanlar kuduz zannederek ihbar bırakıyorlar. Her an alınıp uyutulabilir. O yuzden sokağa bırakamıyorum" dedi.PERSONELDE HİZMET KUSURU TESPİT EDİLMEDİAnkara Buyukşehir Belediyesi Veteriner Şube Mudurluğu'nden yapılan yazılı acıklamada kopeğin, sokak hayvanlarını kısırlaştırma calışması kapsamında Behice Yakar'ın sokak hayvanlarını beslediği bolgeden alındığı belirtildi. Kısırlaştırma işlemi gercekleştirilen kopeğin, tedavisinin devam etmesi icin yerleştirilen padokta, diğer bolmede bulunan kopekle kavga ettiği ve bu sırada dilinin koptuğu belirtilerek, "Sorumlu personeller hakkında gerekli incelemeler yapılmış ve personele ait hizmet kusuru bulunmadığı tutanak ile tespit edilmiştir. Ekiplerimiz yaşanan surecle ilgili Behice Yakar'a gerekli bilgiler vermiş olup, hayvanın bakımını ustlenmek istemesi uzerine kendisine teslim edilmiştir. Kopeğin ozel besleme gıdaları ve tedavileri belediyemizce karşılanacağı bilgisi kendisine verilmiştir. Behice Yakar'dan aynı gun 3 yeni kopek teslim alınmış, kısırlaştırma ve tedavileri yapılarak kendisine geri teslim edilmiştir" denildi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı