İlginc olay Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya gore madde bağımlısı olduğu oğrenilen 27 yaşındaki Uğur K., henuz bilinmeyen bir nedenle ailesiyle tartışmaya başladı. Bir sure ailesiyle tartışan Uğur K., daha sonra ikamet ettikleri uc katlı apartmanın ucuncu katındaki daire penceresine cıkarak intihar girişiminde bulundu.
[h=3]KOLLARINDAN TUTTULAR[/h]Bağırışıma seslerini duyan sokak sakinleri evlerinden cıkarak Uğur K.'yı ikna etmeye calıştı. İhbar uzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sokakta kiracı olarak oturan Suriye uyruklu Macit El Sello, daireye girerek aşağı atlamak uzere olan Uğur K.'yı kolundan tuttu. Bunu goren diğer sokak sakini Umit Beklim de daireye girerek Uğur K.'yı diğer kolundan tuttu.

[h=3]YERE BATTANİYE KOYDULAR[/h]Olay yerine gelen Bağcılar İlce Emniyet Mudurluğu polis ekiplerinden birisi de kurtarma calışmasına dahil oldu. Bazı sokak sakinleri apartmandan atılan battaniye ile yerde onlem almaya calıştı. Dakikalarca aşağı sarkan Uğur K.'yı tutan biri polis 3 kişi, muzakereci polis memurunun ikna cabalarının başarılı olması sonrası Uğur K.'yı yukarı cekti.
Yaşanan panik anları cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Sarktığı pencereden kurtarılan Uğur K. olay yerindeki ambulans ile Başakşehir Cam ve Sakura Hastanesi'ne kaldırıldı.
[h=3]"İNSANLIK VAZİFEMİZİ YAPTIK"[/h]Uğur K.'yı dakikalarca tutarak cekip kurtaranlardan biri olan sokak sakini Umit Beklim, "Madde bağımlısı bir kardeşimiz ailesiyle bir tartışma yaşadı. Bu yuzden intihar etmeye calıştı. Biz o sırada kahvaltıdaydık. Sesi duyar duymaz binadan cıktım evine gittim baktım kapı acık değil. Alt kata gittim oradan ikna etmeye calıştım. İkna cabam başarısız oldu, bir ağabeyin kurtarmaya calıştığını gordum. Ben de direkt yukarıya fırladım. Tutup cektik. Biz insanlık vazifemizi yaptık" dedi.
Uğur K.'yı atlamaması icin tutan ilk kişi olan Suriye uyruklu Macit El Sello da, "İnsanlık hali, onu oyle gorunce gidip kurtarmaya calıştım. Zor oldu ama onu kurtarmak benim gorevim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı