? Exxen ile yollar nasıl kesişti?
Teknik ekip aylardır cok duşuk butcelere calışıyordu. Onlara daha yuksek butce verebilmem icin projenin para kazanması gerekiyordu. Ayrıca yeni hayal ettiğimiz projeleri de yapıp yayınlayabileceğimiz bir platforma ihtiyacımız vardı. Onun icin de kaynak lazımdı. Dolayısıyla biz aralık ayında bir transferi tasarlıyorduk. Bu Exxen olmasaydı da başka bir yer olacaktı. Ama şartlarımız vardı.

? Neydi şartlarınız?
Oncelikle aynı ozgurlukte ve samimiyetle mizah yapabilmek... Biz programa YouTube'da başladıktan kısa sure sonra bir kanaldan teklif aldık ama kabul etmedik. Cunku bize cok karışacaklardı. Direkt masadan kalktık o yuzden. Orada mutlu olamayacağımızı gorduk. Zaten ben mutlu olmadığım işi yapamam, mutlu olmadığım yerde duramam. Benim mutlu olmadığım yerde seyircilerimi mutlu edemem.
Orada şunu anladık, bizim cok daha başarılı olmamız lazım ki platformlar bize karışamayacak noktaya gelsinler. Bu kadar kısa sureyi de beklemiyorduk. Daha yavaş ilerleriz diye ongoruyorduk. Acun abi aradı, gittik goruştuk. ve ilk uzun toplantıda hic para konuşulmadı. "İceriğe karışacak mısınız" dedik. "Kesinlikle karışılmayacak. Siz YouTube'da yaptığınız gibi ozgurce mizahınızı yapmaya devam edeceksiniz" dedi. Para konuşmadan el sıkıştık. 3'uncu toplantımızda bizim ne alacağımızı konuştuk. Biliyorduk ki oradan alacağımız ucretle ekibimizin parasını da karşılayabiliriz, diğer projelere kaynak da yaratabiliriz. Bizim icin onemli olan buydu. Gerisi onemli değildi.
GERCEKLİK DUYGUSU ON PLANDA OLMALI
? Ozgurce mizah yapmaya verdiğiniz onemi anlattınız. Peki iyi mizahın puf noktası nedir sizce?
Bence halkın istediği şeylere kulak verip kendi tarzınızı yaratmalısınız. Sadece her zaman gulunen işler yapmak yerine hem kaliteli hem bizden ve gerceklik duygusunu taşıyan işlerle on planda olmalısınız.
? "Konuşanlar" adlı YouTube programınızla adınızı duyurdunuz. Bu şovun sizin icin anlamı nedir?
Benim icin cok ozel. Cunku ilk projem. Bu kadar sevilmesi beni ayrıca mutlu etti.
? Gosterilerde en cok hangi noktalarda strese girersiniz?
Beni strese sokan pek bir şey olmuyor. Beni izleyenleri arkadaş grubum gibi goruyorum. Onlarla sohbet ediyormuşum hissiyle sahneye cıkıyorum.
? Peki ya en mutlu eden şey nedir?
Ne kadar cok kalabalık gorursem o kadar mutlu oluyorum ve gosteri de o kadar eğlenceli geciyor.
İŞİMİ TUTKUYLA YAPIYORUM
? Bu işten para kazanmak hayatınızda neleri değiştirdi?
Para benim icin bir arac. Cunku mizah ozgurce yapıldığında guzel. Bunun icin de maddi olarak yeteri kadar gucunuzun olması gerekiyor. Gecim derdi olmaması verimi her zaman artırır. Ama bunun dışında hayatımda bir şey değişmedi.
? Sizce başarınızın sırrı nedir?
İşimi severek, tutkuyla yapmak. Ben işime aşığım ve gercekten tutkuyla yapıyorum.
İNSANLARI GULDURUNCE FIRCA YERDİM
? Stand up'a nasıl başladınız?
Gungoren'de buyudum. Yersiz şaka yapan, aşırı neşeli ve enerjik bir cocuktum. İnsanları guldurduğumde etrafımdakilerden fırca yerdim. İnsanların tepki gosterdiği mizah tutkumu meslek olarak yapma fikri ruyalarıma girmeye başlamıştı. Once birkac yıl setlerde calıştım. Hem para kazanıyor, hem de senaryo yazmayı oğreniyordum. Yavaş yavaş yazar olarak işler almaya başlayınca sette calışmayı tamamen bıraktım ve kendimi senaryo yazmaya adadım. 2014 yılında senarist arkadaşların da ısrarıyla, surekli ertelediğim stand up gosterilerine başladım. Boylece adım adım hedefime doğru ilerledim.
Kaynak: Hurriyet