DUZCE'de, 112 Acil ambulansını kullanan acil tıp teknisyeni Dilek Unal (36), ekipteki 1 acil tıp teknisyeni ve 1 paramedik ile birlikte zamanla yarışarak hayat kurtarıyor. Hem acil tıp teknisyenliği hem de ambulans şoforluğu yapan Unal, "Mesleki acıdan hem hastaya mudahale edip hem arac kullanmak tabii ki zor. Ama bir sağlıkcı olarak hastaya benim de mudahale ediyor olmam onlara da kolaylık sağlıyor" dedi.
Duzce 112 Acil Başhekimliği'ne bağlı Kaynaşlı 1 nolu 112 Acil İstasyonu'nda 9 yıldır gorev yapan acil tıp teknisyeni Dilek Unal, hem ambulans kullanıyor hem de hastalara mudahale ediyor. Zamana ve yollara meydan okuyarak hastaların hayatını kurtaran Unal, 7 yıldır ambulans şoforluğu yaptığını ifade ederek, "9 yıldır acil tıp teknisyeni olarak gorev yapıyorum. Mesleğimi cok severek yapıyorum. 2014 yılından bu yana ambulans şoforluğu yapıyorum. Mesleki acıdan hem hastaya mudahale edip hem arac kullanmak tabii ki zor. Ama bir sağlıkcı olarak hastaya benim de mudahale ediyor olmam onlara da kolaylık sağlıyor. Dışarıdan insanlar bir kadın surucu gordukleri zaman şaşırıyorlar ama bir yandan da hoşlarına gidiyor. Guzel geri donuşler de alıyoruz" dedi.

Ozellikle pandemi doneminde hem kendi sağlıkları hem de hasta ve yakınlarının sağlıkları icin belirlenen kurallara uyulması gerektiğini belirten Unal, "Bizim amacımız hastaları yaşatmak, hayatta tutmak. Onları yaşatmak icin bizim ayakta olmamız lazım. Bu nedenle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarsak hem bizler daha kolay koşullarda hastalarımıza mudahale etmiş oluruz hem de hastalarımızın ve yakınlarının sağlıkları daha guvende olur" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tezcan SOLMAZ