Gittigidiyorda Mağaza Nasıl Acılır?
Gittigidiyor’da bir mağaza acmak icin bir e-ticaret sitenizin olması zorun olmadığı gibi bu Gittigidiyor’da mağaza acmak ile vergi mukellefi olmak arasında da bir bağ bulunmuyor.
Ancak T.C. vergi sistemi ve uygulamalarınca internet uzerinden yaptığınız satışlar sonrası bazı vergisel yukumlulukleriniz olabilir. Bu bilgileri yazımızın vergilendirme ve faturalandırma bolumunde ayrıca ele alacağız.

Gittigidiyorda Mağaza Acmak icin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Gittigidiyor mağaza acarken sizden istediği bazı bilgiler bulunuyor. Bu bilgilerin girişlerini yaparak, mağazanızı oluşturabilirsiniz. Bu bilgiler ise:

Mağaza ismi:
Mağaza ismini belirlerken,
Turkce karakterler ve boşluklar kullanabilirsiniz.
!%&/ gibi ozel karakterler bu alanda kullanılmamaktadır.
Mağaza isminiz, Gittigidiyor’daki başka bir mağazanın ismiyle aynı olamaz.
En fazla 35 karakter kullanabilirsiniz.
Mağaza adınız: “Ayakkabı Market” olacaksa, dukkan linkiniz Ayakkabı Market - GittiGidiyor şeklinde gorunecektir.

Tanıtım yazısı:
Tanıtım yazısı, mağazanızla ve sattığınız urunlerle ilgili temel bilgiler sunduğunuz ve kendinizi tanıttığınız yazı alanıdır. Bu alanda sattığınız urunleri, markanızla ilgili anahtar kelimeleri, hizmetlerinizi ve tecrubelerinizi paylaşabilirsiniz. Tanıtım yazısının iceriği arama motorlarında indekslendiği icin, ust sıralarda gorunme konusunda da size yardımcı olacaktır.
Bu bilgilerin girişleri yapılıp, aboneli ve mağaza modeli secildikten sonra, urun kategorilerinizi, logonuzu ve mağazanızla ilgili diğer detayları da duzenleyebiliyorsunuz. Bu bilgileri nasıl duzenleyebileceğinizi de “Mağaza Yonetimi” bolumunde ele alıyoruz.

Gittigidiyor Mağazası Ne Kadar Surede Acılabilir?
Mağaza acmak icin bir başvuru yaptıktan sonra, bilgilerinizin doğrulu ve mağaza isminizin uygunluğu kontrol edildikten sonra, kullanıcılara bir doğrulama e-postası gonderilir ve sonrasında da kullanıcılar mağazalarını kullanmaya başlayabilirler.

Gittigidiyor’da Mağaza Acmadan Satış Yapılır mı?
Bir mağaza acmadan ve abonelik planı secmeden de Gittigidiyor uzerinden satış yapabilirsiniz. Ancak ucretsiz mağaza modelinde aylık olarak sadece 10 adet listeleme hakkınız bulunuyor.
Urun başına listeleme ucreti 0,99 TL iken, ozel kategorilerde bu ucret 0,20 TL oluyor. Cok adetli listeleme ucreti ise 4 TL olarak belirtilmiş durumda.
Mağaza aboneliği olmadığında, bu kullanıcıların aylık 10 urun listemele hakkı, urunun listelenip odeme sayfasına gelindiğinde aktif olmaktadır.

Gittigidiyor’da mağaza acmak ucretli mi?
Gittigidiyor dukkan acma fiyatları yani gittigidiyor dukkan acma maliyeti, gittigidiyor dukkan fiyatları, gittigidiyor dukkan komisyon oranı ozetle gittigidiyor’da dukkan acmak ne kadar vb soruların cevabına gecmeden once gittigidiyor uzerinde ucretli ya da ucretsiz olarak mağaza acabilirsiniz. Ucretsiz modelde mağaza ve listeleyebileceğiniz urun sayısı limitlidir ve abonelikli modellere kıyasla bircok avantajdan yararlanılmaz.
Aylık abonelik modellerinde ise 5 farklı alternatif bulunuyor. 5 farklı mağaza modelinin detayları ve fiyatlandırmalarını yazının devamında bulabilirsiniz.