İZMİR'in Buca ilcesinde taksinin arkadaşına carptığını ileri suren A.U., taksi şoforu Haluk Akbulut'u (35) bıcakladıktan sonra aracı alıp arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden kactı. A.U. ve arkadaşları kovalamaca sonucu hastane bahcesinde yakalandı.
Olay, saat 01.30 sıralarında Gediz Mahallesi 682 Sokak'ta yaşandı. İddiaya gore, sokakta yuruyen 5 arkadaş icerisinden E.K.'ya, Haluk Akbulut yonetmindeki 35 T 5994 plakalı taksi carptı. Kazanın ardından, taksi şoforu ve grup arasında tartışma cıktı. Tartışmanın kavgaya donuşmesi uzerine A.U., taksi şoforu Akbulut 'u iki bıcak darbesi ile yaraladıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte taksiyi alarak olay yerinden kactı. Olayı gorenlerin ihbarı uzerine bolgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk mudahalesinin ardından Akbulut, Katip Celebi Universitesi Ataturk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
HASTANEDE YAKALANDILARPolis ekipleri de kacan şuphelileri yakalamak icin calışma başlattı. İzmir Şoforler ve Otomobilciler Esnaf Odası yetkililerine ulaşan ekipler, arac takip sisteminden taksinin gittiği guzergahı tespit etti. Taksinin kacış guzergahını kapatan ekipler, şuphelileri Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yakaladı. Polis ekipleri tarafından aracta yakalanan A.U. ile 2'si kadın 3 kişi sorgulanmak uzere emniyete goturuldu. Olay Yeri İnceleme ekipleri de taksi icerisinde calışma yaptı. Taksimetrenin 315 lira tutarında acık vaziyette olduğu oğrenildi.Ote yandan, taksinin carptığı ileri surulen E.K. ise SBU Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma suruyor.