MyBB icin On-Off İconları Yerine Her Foruma Kendi İconlarını Eklemek+Resimli+Detaylı Anlatım
Eklentinin ismi: On-Off İconları Yerine Her Foruma Kendi İconlarını Eklemek
Eklenti Uyumluluk: MyBB 1.4.x + 1.6.x
Eklentinin Acıklaması: Bu eklenti sayesinde Her Kategoriye-(Forumlara ve Alt Forumlara) On-Off icon'ları Yerine Kendi sectiğiniz icon'ların goruntulenmesini sağlarsınız.

Eklentinin Kurulumu: İlk olarak forum bit sablonlar'dan --> forumbit_depth2_forum Şablonu'nu acıyoruz ve şu kodları buluyoruz;

forumbit_depth2_forum Şablonu'nda Bulmanız gereken kod'lar:
Kod: Şu Kod'la Değişiyoruz:
Kod: Ek Not: Şimdi arkadaşlar şunu acıklamadan anlatımın son aşamasına gecmek istemedim; Benim vermiş olduğum icon ekleme kodu diğer sitelerden verilenden farklıdır, peki nedir farkı derseniz; Farkı Şu; gorduğunuz gibi kodumuzda şu değerler var (width ve height) değerleri bu değerlerimiz size icon boyutlandırmada kolaylık sağlaması icin tarafımdan eklenmiştir.
Ornk: isterseniz siz 100x100 boyutlarında icon ekleyin bu değerlerin px ayarları sayesinde otomatik boyutlandırmış olursunuz,mesela ben standart olarak 35x35 yaptım siz bu değerleri kendi zevkinize gore dilediğiniz şekilde ayarlıyabilirsiniz...
Buraya kadar anladığımıza gore icon eklemenin son aşamasına gecelim:

Şimdi arkadaşlar yurkada verilen kodumuzda şu kısmın (/ikon/) ne anlama geldiğini bir coğumuz biliyoruz, ama bilmiyen arkadaşlarımız icin kısa ve acık olarak anlatıyorum.
() kodu kullandığınız temanın FTP'deki yerini belirler yani buna ornek vericek olursak; Kod: www.mybbgrup.com/images/MGT-1X-teması/ gibi yani demek oluyor () kodumuzun acılımı kullandığımız temanın FTP'deki acılımı buymuş burayı anladık peki yukarda verdiğim icon ekleme kodunu gerekli şablona ekledik iconları nereye yuklucez ve nasıl hangi forumun iconu olduğunu belirlicez?
En onemli yer burası dikkatlice okuyunuz lutfen; (/ikon/) usteki acılımda anlattığım gibi demek oluyor ki FTP'de kullandığımız temanın klasorunu bulub icinde ikon adında yeni bir klasor acmamız gerekiyor.
Ornek tam acılımı: (mybbgrup.com/images/MGT-1X-teması/ikon) olay bu .

İkon klasorumuzude oluşturduk son olarak hangi foruma nasıl icon eklicez? onu anlatıcam; Şimdi arkadaşlar kodlarımızı ekledik ftp'de kullandığımız temanın icinde ikon adında yeni bir klasorde actık sonuc iconlarımız cıkmadı cıkmaz tabi şaka şaka iconlarımızın cıkması icin oncelikle her forumun fid nosunu bulmamız gerekiyor.
Hemen ordan birisi cıktı diyorki ya abi fid nosuda ne oluyor bana icon lazım icon cıksın gerisi onemli değil, Dur kardeşim onuda acıklıcam seni boyle kodu verip ortada bırakırmıyım hic. nese arada boyle espiri yapmayı severim;
Hemen konuya geri dalıyorum;

Soru: fid nosu nedir? nerden bulurum? nasıl bakarımda iconları forumun ana sayfasında gosterebilirim?
heyt bee soruya bak helal tam benlik soru

Cevap: Aslında bunu bulmanın en kolay yolu sitenize icon ekleme kodunu ekledikten sonra İE'den bakmak nasıl mı?
ornk casp'e bakınız:

(on-off iconları yerine kendi iconlarını eklemek ekran goruntusu-ie)
Hay aksilik casp cekerken tavşanıda cekmişim nese siz ona bakıp şaşırmayın ok.

İE'de resimli olarak gosterdiğim yontem opera bowserlerinde de gecerlidir arkadaşlar,Bilginiz olsun.

Benim İE VE Operayla işim olmaz ben sadece mozilla firefox kullanırım ona gore tarif edin diyenler..

Hay hay onuda anlatalım zor mu yani,anlatırsam klavye elime yapmışıcak değil her halde

Mozilla Firefox kullanan arkadaşlarımız hemen alttaki casp'e bakınız:

(on-off iconları yerine kendi iconlarını eklemek ekran goruntusu-firefox)

Evet fid nolarını oğrendiğimize gore demek ki ne yapmamız gerekiryormuş; mesela Php forumuna ait fid nosu 156 yani ikon klasorune 156.gif veya 156.png adında bir resim,icon atmamız gerekiyormuş,resimli olarak ornek verdiğim gibi diğer tum forum ve alt forumlarınızın fid nolarını da aynı şekilde bulup,bulduğunuz fid nolarına gore ikon klasorunun icine icon'larınızı adlandırıp atıyoruz.

Dip Not: ikon klasorunun adını isterseniz kendi belirlediğiniz isim olarak'da ayarlıyabilirsiniz,ayrıca iconları gif,png,jpg vs. gibi uzantılı resimler olarakta isteğe bağlı kod uzerinden değişip kullanabilirsiniz.!

Evet benden bu kadar arkadaşlar gerisi size kalmış,yine her zamanki gibi konu ile ilgili soru veya sorunlarınızı bu başlık altında bizlere sorabilirsiniz..