Unlu yorumcu Erman Toroğlu, A Spor ekranlarında tepki cekecek bir acıklamaya imza attı.
Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenilen Gaziantep FK'de teknik direktor Marius Sumudica mac sonrası sozleşmesiyle ilgili tartışma yaratan acıklamalarda bulunmuştu. "Benim paranın peşinde koştuğum soyleniyor. Paranın peşinde olsaydım cok başka yerde olurdum." diyen Sumudica, "Size maaş indirimi teklifi gelse kabul eder miydiniz? Eşimi arayacağım ve bana para gondermesini soyleyeceğim." demişti.
Gaziantep FK Başkanı Mehmet Buyukekşi ise, "Sumudica'ya 1,2 milyon euro oduyoruz ama şu an primlerle 1 milyon 900 bin euro istiyor. Fatih Terim de dahil bunu Turkiye'de hangi hoca alıyor?" cevabını vermişti.
[h=3]"BOYLE CİNGENELİK OLUR MU YA"[/h]Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ise A Spor'da Gaziantep FK'da yaşanan krize dair tepki cekecek bir yorumda bulundu.
Sumudica'nın sozlerini eleştiren Toroğlu, "O teknik adam var ya tam tiyatro. Boyle bir tiyatro gormedim ben. Burayı ne zannediyor? Boyle Cingenelik olur mu ya, Cingenelik..." derken, "Affedersin, Cingenelik bu." dedi. Spiker Ender Bilgin'in "Boyle demeyelim hocam." demesi uzerine Toroğlu sozlerini şoyle surdurdu: Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kotu gidiyor. Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim.
Ender Bilgin, "Boyle demek Cingenelere ayıp oluyor." diye yanıt verdi.
Programın devamında Ender Bilgin "Teşbihte hata olmaz." derken Toroğlu da "Romanlardan ozur dilerim de, cok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım." cumlesini kullandı.
[h=3]CİNGENELİK DEMEK AYRIMCILIK[/h]AGİT'in tanımına gore; "Bir şahsa veya mulkune karşı işlenen herhangi bir sucun kaynağı o kimsenin ırkı, rengi, etnik kokeni ya da uyruğu, dini, cinsiyeti veya cinsel yonelimi, cinsiyet kimliği, yaşı, fiziksel veya zihinsel engelleri yahut buna benzer bir aidiyeti ise, bu suc nefret sucu. "Nefret sucları" aynı zamanda "onyargı sucları" olarak da tanımlanıyor.