- Fatih Terim: "İrfan Can'ı istiyoruz, onun da bizi istediğiniz biliyoruz"
Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim:
"Omar'ın eksikliğini Martin ve Şener ile kapatacağımızı duşunuyorum"
"Falcao'nun başka bir tasarrufu olursa ona da saygı duyacağız"
"Falcao, İspanya'da tedavi gorecek"
İSTANBUL - Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, Medipol Başakşehir'in milli futbolcusu İrfan Can Kahveci ile ilgilendiklerini acıklayarak, "İrfan Can'ı istiyoruz. Onun da bizi istediğiniz biliyoruz. Sayın başkanımız ile Abdurrahim bey Goksel başkan ile goruştuler. Henuz tabi kolay alınacak bir sonuc değil. Daha resmi goruşmeler devam edebilir. Bunlar gayet doğaldır" dedi.
Super Lig'in 18. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Genclerbirliği'ni 6-0'lık skorla mağlup etti. Macın ardından duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, "Tabii ozellikle pandemi doneminde, milli takım donuşlerinde en buyuk darbeyi yiyenlerden biri biz olduk. 10-11 oyuncumuzu kaybettik. Bugun Emre ile beraber 3 orta sahamız vardı. Hepsini sahaya surduk. Eksik kaldığımız zamanlarda kimsenin aklına ve hayalinde olmayan oyunculara değişik roller vererek acıkcası bircok macı boyle oynadık. Artı bugun yerli, yabancı mevzusu kapanmıştır. 7 Turk ile oynadığımız icin. Oyuncularımı kutluyorum. Cok iyi mucadele ettiler. Genclerbirliği'nin oynama istediği takdir ile karşılıyorum" diye konuştu.
"Omar'ın eksikliğini Martin ve Şener ile kapatacağımızı duşunuyorum"
Yılbaşı gecesinde talihsiz kaza yaşayan Norvecli futbolcu Omar elabdellaoui'nin yokluğunda sağ bek bolgesine transfer isteyip, istemediğinin sorulması uzerine Terim, "Omar bizim icin kıymetli bir oyuncumuz. İnşallah en kısa surede hem sağlığına, hem formasına kavuşur. Canla, başla hepimiz yanındayız. İlk dakikalarda da, dunde oradaydık. İnşallah bunu başaracak. Onun eksikliğini Martin ve Şener ile kapatacağımızı duşunuyorum. Şener de kendisine formayı rahat rahat vereceğimizi gosterdi. Onu da Emre Taşdemir'i de kutlamak lazım. Herhangi bir şey duşunmuyoruz" diye cevap verdi.
"Yonetimimizin daha da onemli işler yapacağını inanıyorum"
Finansal Fair-Play anlaşması ile ilgili yaptığı daha onceki acıklamada, ocak ayında biteceğini soyleyen deneyimli teknik adam, "Ben 4 haftadır basın toplantısı yapamadığım icin herhalde yadırgadım mikrofonu. Kayıtlara gecmesi icin soyluyorum. Yonetimin soylediği doğrudur. Ben sezon sonu soylemem lazımdı. Bu elimizden gelenin fazlasını yapmamıza engel değil tabi. Bolluk icerisinde veya imkanlar fazla iken gibi bir durum yok. Butun namusait şartlara rağmen yonetimimizin daha da onemli işler yapacağını inanıyorum" dedi.
"İrfan Can'ı istiyoruz, onun da bizi istediğiniz biliyoruz"
Medipol Başakşehir'in milli futbolcusu İrfan Can Kahveci ile ilgilendiklerini acıklayan Fatih Terim, "İrfan Can'ı istiyoruz. Onun da bizi istediğiniz biliyoruz. Onemli bir genc tecrubeli bir oyuncu. Sayın başkanımız ile Abdurrahim bey Goksel başkan ile goruştuler. Henuz tabi kolay alınacak bir sonuc değil. Daha resmi goruşmeler devam edebilir. Bunlar gayet doğaldır. Olur, olmaz ama artık daha resmi daha ciddi şeyler yapmalıyız" ifadelerini kullandı.
"6-0 muthiş netice ama eksikliklerimizi gormemize engel değil"
Skorların transfer ile ilgili olmadığını ifade eden Terim, "Bundan 3-4 gun oncede 4-3 mağlup olduk. Teknik adamlar yoneticilerle plan yaparlar. Bunu sezona yayalar. İhtiyacları olduğu zaman da soylerler. Toplantı yaparlar devamlı. Biz bunu yapıyoruz. Temmuzdan bu yana baktığımızda orijinal orta saha eksiğimiz goruluyor. Bugun Emre Akbaba verdiğimiz rolde hic oynamamıştı. Cok da iyi oynadı. Değişime de ihtiyacımız var. Biz artık bunu sık sık soyluyorum, geri donuşu olan oyunculara yatırım yapıyoruz. 6-0 muthiş netice ama eksikliklerimizi gormemize engel değil. İhtiyacımız olan bize sezon başından bu yana bu surecte ihtiyacımızı cok net olarak belirledik. Bu listeyi verdik" dedi.
Mesut Ozil'in onemli bir oyuncu olduğunu belirten Fatih Terim, "İsmi de buyuk bir oyuncu. Umit ederim bize gelen oyuncularımızın da cok buyuk işler yapacağına, onemli isimler olacağına inanıyorum. Onun icin 15-20 gunumuz var. Bakalım neler olacak. Ne mağlubiyetin ne de 6-0'ın transferin ilgisi yok. Bu bir planın, organizasyonun sonucudur" acıklamasında bulundu.
Cezalı olduğu maclarda takımın başında olan yardımcı antrenorlerine teşekkur eden deneyimli calıştırıcı, "Yokluğumu hic aratmadılar. Onlara teşekkur ediyorum. Gayet iyi yonettiler. Bunu onlara borcluyuz" dedi.
"Bunu kategorize etmek cok doğru değil"
Genclerbirliği karşısında 7 Turk futbolcu ile sahaya cıkmasıyla ilgili sorulan soruya Fatih Terim, "Esasında bizim 10 yabancı ile 11 yabancıyla, herhangi bir yabancı ile cıktığımız zaman bizle ilgili bu kritiği cok haksızlık olur. Biz Turkiye'nin tek Avrupa şampiyonuyuz. 4 yabancımız vardı sahada. Final de bile. Ulkenin en fazla olan şampiyon olan, en fazla kupa alan takımıyız. Bunların hepsi dediğiniz miktardaki yabancılarla almadık. Bunu kategorize etmek cok doğru değil. Ben bu fikri Turkiye Futbol Federasyonu'nda futbol direktoruyken verdiğimde amacım şuydu, bugun de zaten dunyanın her yerinde oynayan oyunculardan belli. Bizim uzerimizden bunu 7 Turk oyuncuyla soylersek kısır tartışmaları yapmamak gerek" şeklinde konuştu.
Fatih Terim, Mısır Premier Ligi kulubu Zamalek'te oynayan Mohammed Mostafa ile ilgilendiklerini de acıkladı.
"Arda'nın pozisyonunu Halil Umut Meler'in gormesi lazım"
Karşılamanın hakemi hakkında da konuşan Terim, "Bizim kulup olarak bir alışkanlığımız yok. Mac oncesi ve sonrası genelde arada bir olabilir genelde konuşmayız. Nezaket cercevesinde bazı şeyleri hatırlatmakta fayda goruyorum. Arda'ya kafa pozisyonu hic masum olmadığını Halil Umut Meler'in gormesi lazım. Nasıl olur boyle bir şey. Taylan'a yapılan hareketler var. Seriyi attılar. Bileğine dokundu attılar. Bilekten tek kırmızı kart goren biziz. Dikkat edilirse seviniriz. Taylan'a iki tane bileğine var. Bir ikaz yok, VAR'a gelin demek yok. Diğeri durdurulan pozisyon var. Bu ofsayt değil. Ofsayt olanından Muslera'nın ayağı kırıldı Rize'de. Rica ediyorum. Biraz daha hassas olurlarsa sevinirim" ifadelerini kullandı.
"Falcao'nun başka bir tasarrufu olursa ona da saygı duyacağız"
Son olarak Kolombiyalı futbolcu Radamael Falcao hakkında da konuşan Fatih Terim, "Falcao onemli bir isim. Onemli bir marka. Talihsizlikler yaşıyor. Ben izin verdim. İspanya'da tedavi gorecek. Futbolculuğuna soyleyecek lafımız yok. İnanıyorum, biliyorum herkesten daha fazla rahatsızlık duyuyor. Faydalı olamadığı icin. Bu hesaplamalar hic doğru değil. Oynadığı, oynamadığı. Falcao ile 40-45 dakika goruşme yaptık, gitmeden once. İyileşirse her zaman bu forma onundur. Başka bir tasarrufu olursa ona da saygı duyacağız. Falcao kıymetli oyuncularımızın başındadır. Oynasa da oynamasa da" diyerek sozlerini tamamladı.