Kağıthane'deki olay, saat 20.15 sıralarında Şirintepe Mahallesi Akşam Sokak'ta meydana geldi. Taksi şoforluğu yapan ve cezaevinden yeni cıktığı oğrenilen Ferhat Basın, kullandığı taksi ile birlikte kardeşinin evinin onune geldi. Basın'ın başka bir taksici arkadaşı da onu takip etti. Akşam Sokak'ta bulunan kardeşinin evinin onune geldiği anda ise sokakta siyah bir otomobil daha goruldu.
[h=3]5-6 EL SİLAH SESİ DUYULDU[/h]Sokakta duran iki taksinin arkasına yaklaşan siyah otomobilden inen bir kişi Ferhat Basın'a kurşun yağdırdı. Başından ve vucudunun ceşitli yerlerinden yaralanan Basın, silah sesleri uzerine aşağı inen kardeşi tarafından saldırıya uğradığı taksi ile Kağıthane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cezaevinden yeni cıktığı oğrenilen Ferhat Basın hastanede yapılan tum mudahalelere rağmen hayatını kaybetti.

[h=3]OLAY YERİNE COK SAYIDA BOŞ KOVAN BULUNDU[/h]Saldırının ardından olay yerine cok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan calışmada, saldırıyı gercekleştiren şuphelinin olduğu değerlendirilen cep telefonu olay yerinde bulundu. Olay yerinde ayrıca, Ferhat Basın'a ait olduğu tahmin edilen saat ve cok sayıda boş kovan bulundu.
[h=3]GORGU TANIKLARI YAŞANANLARI ANLATTI[/h]Olayın gercekleştiği sokakta oturan Nedim Aktaş, yaşananları anlattı. Aktaş, "Ben balkonda sigara iciyordum. Siyah taksi geldi buraya. Bu koşede durdu. Bir el sıktı. Sonra gitti taksinin onunde durdu. 4-5 elde taksinin icinde sıktı adama. Sonra adama kufur etti. Arabaya bindi yukarı doğru gitti." dedi.
Başka bir sokak sakini ise, "Biz ust katta oturuyorduk. Pat diye bir ses geldi. 5 el ateş etti. O sırada ben camdan baktım. Aşağı indiğimizde zaten herkes aşağı inmişti. Sonra kardeşi geldi. Yaralıyı taksinin arka koltuğuna attılar. Hastaneye goturduler." diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ertan KILIC