AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın "Erciyes ve Kayseri" acıklamasıyla ilgili, "Acıkca niyetini yazmasını ve insanlardan ozur dilemesi gerektiğini soyledim. O da yakışanı yaptı." dedi.
Ozhakesi, Kayserispor - Yeni Malatyaspor macını izledikten sonra stadyum cıkışı gazetecilere, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc'a "Memduh ağabey, bak canımı sıkma. Eğer bir defa daha Kayseri Kapadokya'nın merkezi dersen Erciyes'i elinden alırım." şeklindeki ifadeleri ile ilgili acıklama yaptı.
Arı'nın, 2020 yılı icraatlarını değerlendirdiği basın toplantısındaki sozlerine ilişkin Ozhaseki, şunları kaydetti:
"Gunun surprizi de Nevşehir Belediye Başkanımızdı. Sabah erkenden telefonuma mesajlar duşmeye başlayınca baktım Nevşehir'de boyle şeyler soylemiş. Kendisini aradım. Gencecik bir arkadaş var orada. Biraz heyecanlı. Başarılı ve gayretli, takip de ediyorum. Orada basın toplantısı yaparken oyle bir şey soylemiş. Ne olduğunu sordum, 'Espri yapmıştım' dedi. Kamuda herkese acık yapılan hatanın iki kişilik ozru olmayacağını soyledim. Acıkca niyetini yazmasını ve insanlardan ozur dilemesi gerektiğini soyledim. O da yakışanı yaptı. Arkadaşımızın bir hatası oldu, telafi etti. Helallik istedi. Nevşehir bizim en yakın ilimiz. Oradaki arkadaşları da seviyoruz. Belediye Başkanımızın da anketlerini yaptırıyorum, cok başarılı. Biraz espri katarak soylediği bir şey ama yanlış anlamaya musaitti. O da gecti, kapattık o defteri. Bir gun Rasim'i Erciyes'e cağırıp cay kahve ikram edeceğim. Erciyes'in Kayseri'ye ait olduğunu da tekrarlatacağız."
Başkan Arı, yaptığı yazılı acıklamada, toplantıda bir gazetecinin sorusu uzerine, Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc ile aralarında gecen esprili konuşmayı naklettiğini, beyanının bazı basın kuruluşlarınca carpıtıldığını belirtmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ergun Haktanıyan