İşkenceci eşini olduren kadının kan donduran ifadesi (4)
TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GONDERİLDİ
Sevk edildiği Antalya Adliyesi'ndeki savcılık sorgusu 3 saat suren Melek İpek, jandarmadaki ifadesini tekrarladı. 12 yıllık evliliği boyunca eşinden surekli şiddet gorduğunu soyleyen İpek, şunları iafede etti:

"Eşim av tufeği ve bıcakla surekli beni tehdit ediyordu. Cocuklarım da şiddet goruyordu. İşkenceye varan tutumları nedeniyle korktuğum icin şikayet edemedim. Olay gunu av tufeğiyle odaya girerek, 'Seni oldureceğim, Kelime-i Şahadet getir' dedi. Cocuklarımı hemen arkama aldım. 'Yapma ne olur' diye yalvarmaya başladım. Gorduğum şiddet sonrası bayıldım. Kendime geldiğimde ellerim kelepceliydi. Eşim sabah uyandı, kahvaltı yapmadan gitti. Donduğunde eşim bağırarak, iceri girdi. O sırada bulunduğum odadaki silahı gordum. Ellerim kelepceli silahı koltuğumun altına aldım. Elim tetiğe ulaşamıyordu. Beni gorunce, 'Beni mi oldureceksin?' dedi. Elimden silahı almaya calışırken, silah patladı. Tek el ateş aldı. Nasıl patladığını bilmiyorum."
Melek İpek, tutuklama talebiyle sevk edildiği nobetci sulh ceza hakimliğinde de aynı ifadeyi verdi. İpek, tutuksuz yargılanmak istedi.
İpek'in avukatları Ahmet Onaran, Huseyin İlerioğlu ve Nagihan Bulduk da muvekkillerinin evlilikleri boyunca şiddet gorduğunu, olayın yaşanan şiddet nedeniyle meydana geldiğini belirterek, tutuksuz yargılama talep etti.
Melek İpek, tutuklanarak cezaevine gonderildi. Genc kadının yakınları, karar uzerine buyuk uzuntu yaşadı.
ŞİDDET DEĞİL, İŞKENCE UYGULADI
Avukat Ahmet Onaran, olayın, insanın onuruna yapılan sistematik işkence olduğunu soyledi. Ramazan İpek'in eşini surekli dovduğunu, şiddet uyguladığını, tehdit ettiğini anlatan Onaran, "Muvekkilimi şiddeti normalleştirdiği bir algıya taşımıştır. Olay gecesinde yine şiddete başvurmuş, once silahı kurmuş, kendisini oldureceğini soylemiş. Bunları yapmadan once abdestini almış. İnternetten zannediyorum kurbanla alakalı bir şey dinlemiş. Oldurme fikrini kendi bunyesinde netleştirmiş ve silah doğrultmuştur. 'Kelime-i Şehadet getir seni oldureceğim' demiş, muvekkilim cocuklarını korumak icin adeta onlara kendini siper etmiş, arbedede de maktul muvekkilime karşı silah sıkmıştır" dedi. ŞİDDET OLAYI NORMALLEŞTİRİLMİŞTİRKocanın, cocukların bağrışları eşliğinde tufeğin dipciğiyle Melek İpek'in suratına ve vucudunun ceşitli yerlerine vurduğunu anlatan avukat Onaran, muvekkilinin ceşitli işkencelere maruz kaldığını aktardı. Ramazan İpek'in bıcağı Melek İpek'in vucudunda gezdirdiğini ve tehdit ettiğini belirten Onaran, "Muvekkilimin cevresindekiler de bu yaşanan şiddet olaylarını normalleştirmiştir. Bu normal bir durum değil. Gece silah patladığında bile jandarma ekiplerini arayan yoktur. Muvekkilim kızlarıyla evde bulduğu toka ve benzeri urunlerle kelepcelerden kurtulmaya calışmıştır ancak başaramamıştır" diye konuştu.
'EĞER OLAY YAŞANMASAYDI MELEK İPEK'İN OLUM HABERİNİ GORECEKTİK'Ramazan İpek'in cocuk olmadan once Melek İpek'i ailesini, cocuk doğduktan sonra ise cocuklarını oldureceği tehdidiyle korkuttuğunu aktaran avukat Ahmet Onaran, "Bu olay bir takım sosyal medyada ya da televizyonlarda, 'Kocasını oldurdu' diye gecti. Şiddet gorduğu icin değil. Muvekkilim o gece şiddet gormedi, işkence gordu. Hatta ondan onceki gecelerde de işkence gordu. Yaşanan arbedede meşru mudafaa hakkını kullanmak zorunda kaldı. Eğer bugun bu olay olmasaydı, biz haber bultenlerinde 6 ve 8 yaşındaki 2 kız cocuğunun ve muvekkilim Melek İpek'in olum haberlerini gorecektik. Kocanın da sacma sapan savunmalarını konuşuyor olacaktık" dedi.
'HUKUK SINIFTA KALMIŞTIR'Avukat Ahmet Onaran, şoyle konuştu:
"Maalesef tutuklama gerekcelerine de baktığınız zaman konudan ve hukuki gercekten uzak bir tutuklama kararı verilmiştir. Kamu vicdanlarında hukuk bir defa sınıfta kalmıştır. Hukuk bir sefer daha kadına olduresiye kadar yapılan işkenceye rağmen, buradaki kadının haklarını ongormemiştir. Bu sebepten dolayı bu kararı veren ilgililer, yargılama makamları mahkum edilmiştir. Ancak sonuna kadar bu surecin arkasında olup, itirazlarımızı yapacağız. Hukuki haklarımız olan şikayet haklarımızı da kullanacağız."
2 kız cocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten avukat Onaran, aileyle iletişim halinde olduklarını, cocukların psikolojik ve pedagojik destek alması icin gerekeni yapacaklarını kaydetti.
MELEK 'SİZ KARIŞMAYIN' DİYORDU
Melek İpek'in komşusu Bayram Bengu (38), "Dun Melek'i gordum cok uzuldum. Bir kadına o kadar şiddet olamaz. Her evde kavga olabilir, ufak tefek itişmeler olabilir ama bir kadın o hale getirilemez. Ben Melek'in, Melek benim yuzume baktı. Ben cok kotu oldum. Bir erkek olarak, 'Bir erkek bunu yapamaz! dedim" diye konuştu.
Komşu Havva Bengu (31) de "Ramazan abinin kızgın olduğu zamanlar hakaretleri olurdu. Onun dışında kavgalarına denk gelmedik. Bir sefer servis aracına bindiğimizde Melek'in gozu mordu. Sorduğumuzda kavga ettiklerini soyledi. 'Bir şey yapabilir miyiz?' dediğimizde, 'Eşim size karşı kinlenebilir, siz karışmayın' diyordu. Cok bir şeyini anlatmazdı. Olum olayına cok şaşırdık" dedi.
Cinayetin yaşanığı ev ise muhurlendi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı