AFYONKARAHİSAR'da 1 metre 20 santim boyundaki Ercan Kubaş (33) ile 1 metre boyundaki eşi Aysun Kubaş (38), kirada oturdukları evin mutfak tezgahı ve dolabını kullanırken, zorluk yaşadıklarını soyledi. Kubaş cifti, ev sahibinin yaptırmaya karışmadığı kendilerinin ise maddi imkansızlık nedeniyle yaptıramadıkları dolap ve tezgahın hayatlarını zorlaştırdığını soyledi. Cift, kendileri gibi boyları kısa bureylerin de duşunulmesi gerektiğini soyledi.
Afyonkarahisar'da oturan 1 metre 20 santim boyundaki Ercan Kubaş ile 1 metre boyundaki 10 yıllık eşi Aysun Kubaş cifti, palyacoluk ve tiyatroda oyunculuk yaparak gecimlerini sağlıyor. Pandemi donemi nedeniyle 8 aydır calışamayan, Yağmur (9) ve Damla (6) adlı iki cocuklu cift, aldıkları engelli maaşlarıyla gecinmeye calışıyor. Gecen gunlerde evlerini değiştirerek, şu anda oturdukları apartman dairesine taşınan Kubaş cifti, mutfaktaki tezgah ve dolap yuzunden zorluk cekiyor. Cift tezgahın onune yaptırdıkları merdiven ile ceşmeye ve dolaplara yetişebilmek icin caba harcıyor. Daha once duşerek yaralanan cift, mutfak tezgahı ve dolabın kendi boylarına gore olmamasından dolayı buyuk zorluklar yaşadıklarını soyledi.
'KENDİ BOYUMA GORE OLSUN İSTİYORUM'Evlerinin kira olduğunu ve tezgahın boyuna gore olmadığı icin merdivenden inip cıkmak zorunda olduğunu anlatan Aysun Kubaş, "Merdivenden de birkac sefer yere duşum. İstiyorum ki hani ev benim de olmasa sadece ulaşabileyim, yanımda kimse olmadan rahat yemeğimi yapabileyim. Bulaşıklara ulaşıp kendi işimi gorebileyim. Kendi boyuma gore olsun istiyorum. Zorlanmak istemiyorum. Kimse olmadığı zaman gercekten zorlanıyorum. Yukarıdan almak istediğim bir şeyi alamıyorum. Bazen buyuk kızım var o yardımcı oluyor, eşim olmadığı zaman. Eşim evde olursa onu cağırıyorum, 'Alabilir misin, bunu yapabilir misin' diye. Temizliği bile tek başıma yapamıyorum. Ben alt tarafları supurup siliyorum ama eşim yazık tabureleri ust uste koyup yukarıya cıkıp camları falan silmeye kendisi uğraşıyor. Bazı şeyler bizim gibi engelliler icin, bizleri de gozeterek, bizim boyumuza gore hayatımızı, kolaylaştıracak, projeler istiyorum. ve ilk once kendi evimin bir an once bulaşık lavabosunun kendi boyuma gore duzelmesini, kendime gore olmasını istiyorum" dedi.'TEK İSTEĞİMİZ BİZLERE GORE DİZAYN EDİLMESİ'Ercan Kubaş da pandemiden once kendi ekibiyle birlikte cocuk oyunları yaptıklarını ifade ederek, "Pandemiden dolayı hicbir iş yapamıyorum. Zaten biz engelliler evde kalmaya alışkın olduğumuz icin pandemi bizi pek etkilemedi. Tabii bizler biraz sıkıntıdayız. Bizim tek isteğimiz mutfak tezgahımızın, mutfak dolaplarının bizlere gore dizayn edilmesi. Ben yokken bile eşimin rahat ulaşabileceği rahat şekilde yemek yapabileceği şeyler istiyoruz. Değerli buyuklerimizden sadece isteğimiz bu" diye konuştu.Kubaş cifti, ev sahibinin dolap ve mutfak tezgahının kendilerine gore dizayn edilmesine karışmadığını, ancak bununla ilgili bir duzenleme de yapmadığını belirtti.