YUKARI SARIKAMIŞ ŞEHİTLİĞİNE YURUDULER
Ayyıldız Toren alanından sonra Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Donmez ve katılımcılar şehitler anısına yuruyuşe başladı. Yaklaşık 700 metrelik yolu yuruyen katılımcılar, Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne ulaştı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu şehitlikte Kasapoğlu ve Donmez, şehitliğe kırmızı karanfil bıraktı. Buradaki torenin ardından katılımcılar kardan heykellerin acılışına katıldı. 10 kişilik bir ekibin yaklaşık bir haftada yaptığı kardan heykelleri acan Genclik ve Spor Bakanı Kasapoğlu,
"Sarıkamış Harekatı'nın, o destanın, ecdadımızın kahramanlık destanının 106 yılı. Onları anmak, yad etmek uzere buradayız. Onları rahmet ve minnetle yad ediyorum. Genclik şuhedanın izinde. Yıllardan beri Sarıkamış'ta gercekleştirdiğimiz bu calışmayı pandemiye rağmen sınırlı da olsa yapıyoruz. Heyecanlıyız, mutluyuz. Sınırlı katılım da olsa genclerimizin, milletimizin heyecanının, duygusunun ruhunun bizimle beraber olduğuna inanıyoruz. Tek yurek olarak millet olarak buradayız. İnşallah bundan sonraki yıllarda aynı kalabalıklarla, daha guclu heyecanlarla bunu gercekleştirmek nasip olur diye temenni ediyorum. Sarıkamış bir destan, ecdadımızın canıyla, kanıyla yazdığı bir destan. Bir hilal uğruna, bayrak uğruna yazdığı destan. Biz de genclerimizin omuzunda yarınlara taşımak adına bunu gercekleştiriyoruz. Genclerimizle inşallah bu şanlı bayrağı ebediyen dalgalandıracağız. Hic kimsenin tuzağına, kotu emeline yar etmeyeceğiz. Bu anlamda emeği olan herkese Kars halkına, siyasetcilerimize, milletvekillerine teşekkur ediyorum. Kardan heykeller icin sanatcıları kutluyorum. Bu bilinci diri tutma adına ne gerekiyorsa bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da bakanlık olarak calışmalarımızı surdureceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın onculuğunde ulkemizin kutlu yuruyuşu, ecdadın izinden yuruyuşu devam edecek" diye konuştu. HEYKEL DONMUŞ ASKERİMİZİN TEMSİLİEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sonmez ise konuşmasında şunları soyledi: "106 yıl. Bir asrı aşkın suredir hemen her yıl seneyi devriyesini buyuk bir heyecanla uzulerek bu olayları hatırlıyoruz. O donem coğrafyasına baktığımızda Osmanlı ve sonrasında da Cumhuriyetin kuruluş yıllarına baktığımızda Osmanlı 30-40 yıllık kesintisiz savaşın, mucadelenin icerisinden gecti. Doğu cephesi bizim icin son derece onemliydi, işgal edilmiş bir topraktı burası. 90 bine yakın şehit var, buyuk bir kısım donarak hayatını kaybetti. Onunde bulunduğumuz heykel de donmuş askerimizin temsili. Heykeli mermere, taşa, ahşaba, demire işleyebilirsiniz. Hatta buzdan heykellerini dunyanın dort bir yanında gorme imkanınız var. Burada yaşanmış bir olayı aksettirmesi acısından son derece onemli. Bu eseri ortaya cıkaran hocamız ve arkadaşlarıma teşekkur ediyorum"

GORUNTULER GECİLDİ

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı