AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
İba, mesajında, basının duşunce, anlatım ve haber alma ozgurluğunun, demokrasinin temel taşlarından ve vazgecilmez unsurlarından olduğunu belirti.
Halkın duşuncesinin, hissiyatının, sevinc ve uzuntusunun basın aracılığıyla gun yuzune cıktığını ifade eden İba, basın mensuplarının demokrasinin guclenmesinde, birlik ve beraberliğin korunmasında, huzur ve guven ortamının sağlanmasında onemli bir payı bulunduğunu kaydetti.
Gazetecilerin goruş ve tespitlerine onem verdiklerini, ozveri ve gayretle toplumun doğru, guvenilir ve tarafsız bir bicimde haber alması icin basın mensuplarının kesintisiz bir şekilde calışmalarını surdurduğunu belirten İba, şu ifadeleri kullandı:
"Halkımızın tarafsız, eksiksiz ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesinde kilit rol oynayan basınımızın değerli emekcilerinin gununu tebrik ediyorum. Gazetecilik, halkın gozu ve kulağı olan, kamuoyu bilincini arttıran onemli bir meslektir. Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile haber peşinde koşan muhabirden sayfasını tasarlayan grafikere, haberini montajlayan video editorune kadar tum basın calışanları gercekten onemli bir işe imza atmaktadır. İcinde bulundukları şartlar ne olursa olsun gorevleri peşinde koşan gazetecilerimizin duzenli bir mesai kavramı olmadan, halkı bilgilendirmek icin verdiği mucadele her turlu takdirin uzerindedir.
Ulkemizin ve şehrimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların cozumunde onerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde calışmasına yardımcı olan, buyuk bir gayretle calışan fedakar gazetecilerimize Edirne'mize katkılarından oturu teşekkurlerimi sunuyor, şehrimizde faaliyet gosteren ulusal ve yerel basınımızın temsilcileri başta olmak uzere tum basın camiasının 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu'nu en icten duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Bugune kadar gorevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın calışanlarını da rahmetle anıyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İlker Gurel