Turk bayrağı figurlu kayısı ağacı bilimsel incelemeye alındı
YOZGAT - Yozgat Bozok Universitesi Boğazlıyan Meslek Yuksekokulu Ormancılık ve Orman Urunleri Bolumu oğretim uyeleri, icerisinde Ay Yıldız figuru bulunan kayısı ağacını incelemek icin numune aldı.
Yozgat'ın Sarıkaya ilcesine bağlı Tepedoğan koyunden kestiği ağacları Boğazlıyan'ın Sırcalı kasabasındaki işyerine doğramak icin getiren Duran İlbay, bir kayısı ağacı icerisinde Turk bayrağını andıran ay yıldız figurunu fark etti.
Kayısı ağacını kesip ay yıldızlı figuru ortaya cıkaran İlbay, goruntuleri sosyal medyadan paylaşmasıyla buyuk ilgi gordu. İhlas Haber Ajansı'nın haberinden sonra da Yozgat Bozok Universitesi Boğazlıyan Meslek Yuksekokulu Ormancılık ve Orman Urunleri bolumu oğretim uyeleri, icerisinde Ay Yıldız figuru bulunan ağacı incelemek icin numune aldı.
Boğazlıyan Meslek Yuksek Okulu Muduru Dr. Oğr. Uyesi Mustafa Kocakaya yaptığı acıklamada, "Bozok Universitesi Boğazlıyan Meslek Yuksekokulu bunyemizde Ormancılık ve Orman Urunleri bolumu bulunmakta. Boyle bir haberi ulusal ve yerel basında duyup bir de Boğazlıyan İlcemize bağlı Sırcalı Kasabası'nda olunca gelip hem Duran İlbay ile tanışıp hem de burada Ay Yıldızlı figuru yerinde inceleme fırsatı bulduk. Ay Yıldızlı figuru okulumuza goturerek, okulumuzdaki Ormancılık ve Orman Urunleri hocaları tarafından incelenmek uzere bir numune almış bulunmaktayız. Duran İlbay ile boyle bir imkanı bize verdiği icin duyarlılığından dolayı teşekkur ediyorum. Bu numuneyi inşallah okulumuza goturup alanında uzman hocalarımız tarafından inceleteceğiz. Hem okulumuz hem de oğrencilerimiz icinde okulumuzda numune olarak bulunduracağız. Bu orneğin uzun sure muhafazası edilmesi noktasında hocalarımız ile gerekli goruşmeyi yapıp, Duran İlbay'ı bu konuda bilgilendireceğiz" dedi.
Duran İlbay ise "Ben halen elime aldıkca, gordukce duygulanıyorum. Boğazlıyan Meslek Yuksekokulu Muduru Dr. Oğr. Uyesi Mustafa Kocakaya'ya ilgi ve alakalarından dolayı cok teşekkur ediyorum. Hem bizi yalnız bırakmadı hem de okulumuz adına bizlere ilgi gosterdiği icin cok minnettar kaldım. Ben de eğitim, oğretim acısından faydalı olacağını duşunuyorum. O yuzden Ay Yıldızlı figuru hocama teslim ediyorum. Kendilerine cok teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.