AK Parti Gaziantep Mİlletvekili Ahmet Uzer, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İl Emniyet Muduru Cengiz Zeybek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıc, 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu dolayısıyla mesaj yayımladı.
Uzer, mesajında, gazetecilik mesleğinin ve gazetecilerin demokrasinin yapı taşlarından olduğunu, fedakarca kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirdiklerini, olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşların en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağladıklarını kaydetti.
Gazetecilerin demokrasinin guclu ve sağlam temeller uzerine oturtulmasında ve fikir ve duşunce hurriyetinin geliştirilmesinde de onemli bir gorevi ustlendiğini vurgulayan Uzer, "Gece gunduz demeden, halkın haber alma hakkı icin fedakarca calışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu'nu kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl gecirmelerini diliyorum. Ebediyete irtihal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.
Milletvekili Taşdoğan
Taşdoğan da gazetecilerin, halk adına kutsal bir gorev ustlendiklerini ve bu gorevi icra ederken de cok kez zorluklarla karşılaştıklarını ifade etti.
Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en onemli unsurlardan birinin ozgur ve tarafsız basının varlığı olduğunu belirten Taşdoğan, şoyle devam etti:
"Vatandaşlarımız adına gozlemleyip yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de bazen ailesinden bile fedakarlıkta bulunarak kutsal bir gorevi yerine getiren toplumun sesi olan basın mensuplarımız, mesleklerinin gereğini yerine getirmek icin yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak gorev yapmaktadırlar. Ozgur ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en onemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, ozel hayata saygı, basın ve basın calışanları icin yol gosterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve duşuncelerle tum basın calışanlarının 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu'nu ictenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl gecirmelerini temenni ediyorum."
Milletvekili Bayram Yılmazkaya
Yılmazkaya ise kamuoyu yararına gorevlerini yerine getirmeye calışan basın emekcilerinin hak ettiği konuma gelmesini dileyerek, 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu'nu kutladı.
İl Emniyet Muduru Zeybek
Zeybek de gazetecilerin demokratik toplumun en temel dinamiklerinden biri olduğunu belirterek, zaman ve mekan mefhumu gozetmeksizin her zaman ve her yerde buyuk bir ozveri ile calıştıklarının altını cizdi.
Gazetecilerin vatandaşların gozu, kulağı, sesi olduğunu belirten Zeybek, "Kamuoyunun haber alma hakkını sağlayan, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışını başarıyla yerine getiren vefakar gazetecilerimizin, 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu'nu teşkilatım adına kutluyorum." ifadesini kullandı.
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu
Tahmazoğlu da gazeteciliğin zor ve cok onemli bir meslek olduğunu, ozverili calışmaları nedeniyle basın mensuplarına teşekkur borclu olduklarını belirtti.
Gazetecilerin her şartta gorevlerinin peşinden koştuklarını ifade eden Tahmazoğlu, şoyle devam etti:
"Gaziantep'te gorev yapan basın mensubu arkadaşlarımız şehrimizin sorunları ile yakından ilgilenip, sorunların cozumune onemli katkılar vererek, bizlere yardımcı olan, bir calışma anlayışı icindedirler. Kendilerine bu olumlu ve fedakar calışmalarından oturu teşekkur ediyorum. Şahinbey Belediyesi olarak bizler de vatandaşlarımızın ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı cercevesinde haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız. Basın meslek ilkelerine uyarak gorev yapan butun basın calışanlarımızın 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu'nu ictenlikle kutluyor, aile bireyleri ile sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl gecirmelerini temenni ediyorum."
Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıc
Kılıc da koronaviruse karşı uygulanan tedbirler surerken gazetecilerin hep on saflarda mucadele ettiğinin altını cizerek, pandemi surecinde alınan kararların ve uygulanan tedbirlerin hızlı ve doğru bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasında basının etkisinin inkar edilemeyeceğini kaydetti.
Gazeteciliğin fedakarlık isteyen, ağır şartlar altında calışmayı gerektiren bir meslek olduğuna dikkati ceken Kılıc, şoyle devam etti:
"Tum dunyayı etkisi altına alan koronavirusten dolayı zor bir surec yaşıyoruz. Bu surecte dahi gazetecilerimiz kamuoyunun haber alma ozgurluğunu kısıtlamamak adına gecelerine gunduzlerine katarak calıştılar. Bu zor donemde bile cefakar gazetecilerimiz her zaman olduğu gibi fedakarca gorevlerini yerine getirdiler. Pandemi doneminin gorunmeyen kahramanları oldular. Bu vesileyle ebediyete intikal eden basın calışanlarını rahmetle anıyor, gorevi başında bulunan gazetecilerimize gorevlerinde başarılar diliyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Feride Pelin İnal