'BABAM DUN ANNEME TUFEKLE ATEŞ ETTİ'
?Antalya'da, ellerini kelepceleyip kendisini cıplak halde saatlerce dovduğunu iddia ettiği eşi Ramazan İpek'i av tufeği ile vurup oldurduğu gerekcesiyle gozaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevk edilen Melek İpek'in mahkemede sorgusu suruyor.

Diğer yandan Melek İpek'in 6 yaşındaki kızı İ., psikolog gozetiminde savcılıkta alınan ifadesinde, babasının surekli annesini dovduğunu evde kavgaların olduğunu anlattı. Gecen akşam yine babasının annesini demirle dovduğunu, elinde de tufek olduğunu belirten İ., tufeğin altıyla annesinin ceşitli yerlerine ve alın kısmına da bıcakla vurduğunu ifade etti. Babası Ramazan İpek'in annesi Melek İpek'i diğer odaya goturduğunu ve sonrasında cığlıkların geldiğini anlatan İ. İpek babasının annesini soğuk suyla yıkadığını, annesinin uzerindeki kıyafetleri cıkarıp nereye koyduğunu bilmediğini aktardı. Kucuk İ., "Babamın annemin eline kelepceyi taktığını gordum. Babam sabah işe giderken anneme hitaben, 'Once seni oldureceğim sonra cocukları oldureceğim, hepinizi geberteceğim' dedi ve işe gitti" dedi.Babasının işten cok zaman gecmeden gunduz vaktiyle geldiğini aktaran İ. İpek, "Annem bizi odaya goturdu. Yoksa babam bizi oldurecekti. Babam dun anneme tufekle ateş etti ama cama denk geldi, cam kırıldı, babam tufeği bize doğrulttu, 'Sizi oldureceğim' dedi. Annemi sacından tutup banyoya goturdu" diye konuştu.'BABAM ANNEMİ SUREKLİ DOVUYORDU'Ciftin 8 yaşındaki kızları C. İpek ise babasının kendilerine tufeği doğrulttuğunu iddia etti. Babasının annesini surekli aldattığını ve dovduğunu belirten C. İpek, şunları soyledi: "Evimizde annemle babam arasında kavga cok oluyordu. Babam annemi surekli dovuyordu. Gecen kavga ettiklerinde babam, annemin kafasında utu kırdı. Surekli alkol kullanıyordu. Kardeşimi ve beni dovuyordu. Olay gecesi annem ağlıyordu. Babama hitaben 'yapma' diye yalvarınca babam tufeği kendisine doğrultarak 'Kelimeyi şehadet getir, seni oldureceğim' dedi. Annemin elleri kelepceliydi. Acmaya calıştı ama acamadı. Ben kardeşimle odadayken pompalı tufek sesi geldi. Annem bir el ateş etti. Annem odamızdan cıkmamıza izin vermedi. Babamın telefonunu daha sonra annem alarak kendisi 112 acil servis ekiplerini cağırdı. Babam bize hitaben, 'Babamız niye boyle yapıyor diye duşunmeyin. Anneniz beni aldatıyor' diyordu. Bizim gorebildiğimiz kadarıyla, annem babamı değil, babam annemi aldatıyordu. Ben ve kardeşim, anneannemin yanında kalmak isteriz. Teyzem ve dayım da oradalar. Beni ve kardeşimi onlara teslim edin."AVUKATI: MEŞRU MUDAFAAMelek İpek'e baro tarafından gorevlendirilen avukat Ahmet Onaran, ifade sırasında duyduklarına inanamadığını soyledi. Avukat Onaran, "Sabaha kadar elleri kelepcelenmiş bununla yetinilmemiş boynu, elleri ve ayakları ayrıca iple bağlanıp cenin pozisyonunda ıslak zeminde uzerine soğuk su dokulerek işkencenin her turlusune (TCK 102 ve 103. madde dahil) maruz bırakılmış. Cocuklarının onunde kendisine silah sıkılmış ve ifade etmekte insan olarak utanacağım onlarca işkenceye maruz kalmıştır. Melek İpek, kocasını oldurmemiş ceza kanunumuzda unsurları tam olarak vucut bulmuş olan meşru mudafaa hakkını kendi ve 2 kucuk kızı adına haklı olarak kullanmıştır. Adalet tecelli edinceye kadar yanındayız" dedi.Ote yandan sosyal medyada #melekipekserbestbırakılsın hastagiyle kampanya başlatıldı.Yapılan otopsinin ardından Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Ramazan İpek'in cenazesi ise yakınları tarafından Doşemealtı ilcesindeki mezarlıkta defnedildi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Bulent TATOĞULLARI