Samsun'un Kavak ilcesinde Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Gul İstanbullu, sokakta bulduğu 5 kopek yavrusuna sahip cıktı.
Sokakta terk edilmiş halde bulduğu 5 kopek yavrusunu evine goturerek bakımlarını yapıp yiyecek veren İstanbullu, AA muhabirine, sokakta yururken kopek yavrularının iniltilerini duyduğunu soyledi.
Ses yonune gittiğinde tahminen 15 gunluk 5 kopek yavrusunu adeta olume terk edilmiş halde bulduğunu anlatan İstanbullu, "Ac ve hasta oldukları her hallerinden belliydi. Hemen evime goturdum. Karınlarını doyurdum. Bakıma aldım. 10 gundur evimde bakım ve tedavilerini yapıyorum. Kendilerini idare edecek duruma getirdikten sonra sokak hayvanları icin Beslenme ve Barınma Alanı'na bırakacağım." dedi.
İstanbullu, "Sokak hayvanları, Allah'ın bizlere emaneti olan sessiz ve dilsiz can dostlarımızdır. Sevgili Peygamberimiz, 'Bu dilsiz hayvanlar hakkında Allah'tan korkun' diyerek bizleri uyarmıştır. Hicbir vatandaşımız korumasız olan yavruları olume terk etmesin." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Gunay