TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da bu sezon A takıma 3 oyuncu veren Altınordu Futbol Akademisi (ALFA), 2003 doğumlu kaleci Emirhan Emir'i de mezun etmenin mutluluğunu yaşıyor. Kırmızı-lacivertli kulubun altyapısı Furkan Metin, Yusuf Can Esendemir ve Enis Destan'ın ardından bir gencini daha diploma toreniyle uğurladı. 17 yaşındaki kaleci Emirhan, teknik direktor Huseyin Eroğlu tarafından A takım kadrosuna dahil edildi. Metin Oktay Yerleşkesi'nden torenle yolcu edilen genc eldiven, Beytullah Balic Yerleşkesi'nde ise alkışlarla karşılandı.
"Bize buyuk emek veren Başkanımız Seyit Mehmet Ozkan başta olmak uzere idari ve teknik kadro ile tum personele cok teşekkur ediyorum" diyen Emirhan Emir, "Altınordu'ya 15 yaşında geldim ve 3 yılda hayatım değişti. Hedeflerime ulaşmak icin her zaman daha fazlasını istedim. Buradaki arkadaşlarımı en kısa surede A takım kadromuzda goreceğime inanıyorum" dedi.
CEO Barış Orhunbilge ise "A takım kadromuzdaki oz kaynak oyuncu sayımız 10'a yukseldi. Emirhan cok calışıp karşılığını aldı. Kaledeki rekabet, onun daha da gelişmesini sağlayacak" diye konuştu.GELİŞİM SURECİ HIZLANACAKGenc Emirhan'IN sezon başından bu yana A takımla antrenmanlara cıktığını ifade eden teknik direktor Huseyin Eroğlu da "A takımla birlikte olan her oyuncunun gelişim sureci hızlanıyor. Son iki sezonda ALFA'dan aramıza katılan her genc oyuncuda bu gelişimi gorduk. Emirhan Emir, Altınordu A takımı formasını giyme yolunda ilk adımı attı; ancak bundan sonrası daha zor. Daha fazla istemeli ve daha fazla calışmalı" yorumu yaptı. GELENEK DEVAM EDECEKALFA İdari Direktoru Halit Eroğlu, ALFA Atletik Performans Direktoru Namet Ateş ve Eğitim Direktoru Hande Ozel Emirhan Emir'e başarı dilerken, Altınordu Kaleci Başantrenoru Atilla Kucuktaka duygularını şoyle ozetledi: "Erce Kardeşler ile başlayan surecimiz Berke Ozer, Ozan Can Oruc, Muhammet Taha Tepe, Mertcan Dağlı ile devam etti. Emirhan Emir'in de bu surece dahil olmasından yana cok mutluyuz. Emirhan'dan sonra gelecekler bu geleneği devam ettirecektir."