ANTALYA'da evde yalnız yaşayan Hatice Aykut'un (87), ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra darbeden 3 kişi, kolunda bulunan 22 ayar 10 bileziğini gasbetti. Bileklerinde, dudağında ve yuzunun bazı bolgesinde morluklar oluşan Aykut, surunerek gittiği komşusundan yardım istedi. Operasyon duzenleyen jandarma, şupheliler Abdullah S. (33), Ayhan T. (30) ve Resul U.'yu (33) gozaltına aldı. Şuphelilerin evine yapılan aramada 7 bilezik, ruhsatsız tabanca ve tufek ile cok sayıda mermi ele gecirildi.
Olay, dun saat 05.00 sıralarında Elmalı ilcesi Golova Mahallesi'nde meydana geldi. Hatice Aykut'un yalnız yaşadığı evine giren yuzu maskeli ve eldivenli 3 kişi, yaşlı kadını ellerini ve ayaklarını bağlayarak darbetti. Şupheliler, ardından sol kolunda bulunan 22 ayar 10 bileziği alıp kactı. Elleri ve ayakları bağlı kanlar icinde kalan Hatice Aykut, surunerek gittiği komşusundan yardım istedi. Komşularının 112 Acil Cağrı Merkezi'ne ihbarı uzerine adrese jandarma ekipleri sevk edildi. Şuphelilerin yakalanması icin Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Mudurluğu tarafından ozel ekip oluşturuldu. İlcede geniş caplı araştırma başlatan ekipler, kısa surede şuphelilerin aynı ilcede oturan Abdullah S., Ayhan T. ve Resul U. olduğunu belirledi. İlce Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte operasyon duzenleyen istihbarat ekibi, 3 şupheliyi dağ evinde gozaltına aldı. Şuphelilerin evlerinde yapılan aramada 7 bilezik, ruhsatsız tabanca ve av tufeği, cok sayıda mermi, olayda kullanıldığı belirtilen 3 cift ayakkabı ele gecirildi. Sağlık kontrolu sonrasında ifadeleri alınan şupheliler, adliyeye sevk edildi.

Olayın şokunu atlatamayan Hatice Aykut, "Koltukta uzanıyordum. Birden bir elin yuzumu kapattığını fark ettim. Kalkmak istedim. Ancak, beni aşağıya doğru bastırıp, gozlerimi ve ağzımı bantlarken, diğeri cep telefonunun ışığıyla kolumdaki bileziklerimi cıkartı. Daha sonra beni yattığım koltuktan aşağıya atıp kactılar. Evin icinden suruklenerek, aşağıya kadar inip, komşularıma seslendim. Bazıları uyuyorlardı. Guclukle sesimi duyurdum. Yanıma gelip, hemen jandarmayı aradılar. Jandarma kısa sure icinde yakaladı. Bileziklerime kavuştum" dedi.Hatice Aykut, yaşananlar sırasında bileklerinde, dudağında ve yuzunun bazı bolgesinde morluklar olduğu soyledi.Annesinin yaşadıkları yuzunden zor saatler gecirdiklerini anlatan Tevfik Buca, "Olay sonrası yanına nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Bilezik yuzunden bir insana bunlar yapılır mı? Daha onceden de kapısını calıyorlardı. Ancak bu kadar olacağını beklemiyordum. Tek sevindiğimiz şuphelilerin adalet onunde hesap verecek olması. Jandarma ekiplerine teşekkur ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Bulent TATOĞULLARI