Recep Tayyip Erdoğan Universitesi ile Şiddetle Mucadele Vakfı (HEGEM) arasında, "81 ile 150 bin Şiddetle Sivil Mucadele Danışmanı Projesi"ne ilişkin iş birliği protokolu imzalandı.
Rektor Prof. Dr. Huseyin Karaman, universitenin toplantı salonundaki torende yaptığı konuşmada, her gun medyada şiddet haberleri gorduklerini, okuduklarını soyledi.
Toplumda şiddet olaylarının, caydırıcı cezalarla giderilemeyeceğini bildiklerini vurgulayan Karaman, HEGEM'in şiddetle etkin mucadele amacıyla saha aktoru yetiştirmek icin hazırladığı 81 ile 150 bin Şiddetle Sivil Mucadele Danışmanı Projesi'ni desteklediklerini ifade etti.
Karaman, universite olarak bu etkinlikte rol alacaklarının altını cizerek, "Bu konuyu toplumun her kesimine yaymak ve sivil inisiyatif oluşturmak gerekiyor. Bir eğitim ve bilgilendirme seferberliği başlayacak. Universitemizde sahanın uzmanı oğretim elemanı arkadaşlarımız da eğitim verecekler. Boylece bir alana değil, toplumun butun damarlarına kadar yayılması ve toplumda bir hassasiyet ve duyarlık oluşturmasını arzu ediyoruz." dedi.
HEGEM Yonetim Kurulu Başkanı Adem Solak ise bircok ulke gibi Turkiye'nin de en onemli guncel sorununun şiddet olduğunu dile getirdi.
Hicbir canlının olmesini istemediklerine dikkati ceken Solak, "Hic kimse olmesin. Hicbir cocuğumuz taciz ve tecavuze uğramasın. Ateş duştuğu yeri değil, artık hepimizi yakar hale geldi. Projeyle butun toplumun yureğini bu işe koymasını bekliyoruz ve istiyoruz. Şiddet ile sivil mucadeleyi ulke duzeyinde bir seferberliğe donuşturmek istiyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Karaman ve Solak protokolu imzaladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fikret Delal