CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, ev emekcisi kadınlar ile video konferans toplantısında bir araya geldi.
Kılıcdaroğlu, ev emekcilerinin yaşadığı sorunları ve taleplerini dinledi, cozum onerilerini anlattı. Kılıcdaroğlu, bir annenin en buyuk dramının cocuğunu yatağa ac yatırması olduğunu ifade ederek, "Cok sık ifade ederim; bu ulkede hicbir cocuk yatağa ac girmesin, her anne cocuğunun karnını doyursun ve her anne cocuğu ile beraber huzur icinde evinde yaşayabilsin. Ama evlerde dram var; biliyorum, acılar var, yoksulluk var; biliyorum. Ama bunları aşmak hepimizin elinde olan bir şey, aslında bunları aşabiliriz; Turkiye zengin bir ulke, Turkiye guclu bir ulke. Hepinizin sorunu uc aşağı beş yukarı aynı, hepiniz Turkiye coğrafyasının farklı bolgelerinde yaşıyorsunuz. Dolayısıyla bazılarının 1 cocuğu var bazılarının 2 cocuğu var, universiteden mezunlar ve onlar da işsiz. Yani dramı sadece siz değil aslında dramı butun aile yaşıyor bir anlamda. Sizler guc birliği yapabilirsiniz" dedi.

'İNSANCA BİR DUZEN KURMAK ZORUNDAYIZ'Kılıcdaroğlu, ev emekcisi kadınların sorunlarını dile getireceklerini vurgulayarak, "Ben size bir soz veriyorum; sizin sorunlarınızı Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde dile getireceğiz, ben de dile getireceğim, arkadaşlarım da dile getirecekler. Ben bu ulkede garibanların, kendisini kimsesiz hissedenlerin sozcusu olmak istiyorum. Beylerin, paşaların sozculeri var zaten. Beylerin paşaların bir sorunu da yok zaten. Cocuklarınız işsiz. Siz iş bulamıyorsunuz; ama milletvekili emekli aylığı, bilmem ne bankasının yonetim kurulu uyeliği; 5 yerden en az 10 bin lira aylık alıyorlar. Bir yerden değil 5 yerden alıyorlar; yine de doymuyorlar. Bunlara son vermemiz lazım artık. Bu ulkede herkesin huzur icinde yaşaması lazım artık, bu duzeni değiştirmek zorundayız. İnsanca bir duzen kurmak zorundayız. Sağır kulakların duyması lazım; benim gorevim de o sağır kulaklara sizin feryadınızı aktarmak" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Kaan ULU