Biatlon EYOF ve Genc Milli Takımları, şubat ayında Erzurum'da duzenlenecek Balkan Kupası organizasyonunda Turkiye'ye madalya kazandırmak icin guc depoluyor.
Erzurum'un Aşkale ilcesindeki Kandilli Kayak Merkezi'nde antrenorler eşliğinde kamp yapan Biatlon Milli Takımı sporcuları, 8 ulkeden yaklaşık 50 sporcunun katılacağı musabakalara hazırlanıyor.

Milli biatloncular, yaptığı antrenmanlarla Balkan Kupası'nda başarı elde ederek daha sonra yapılacak Balkan Şampiyonası'nda Turkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.
Biatlon Milli Takım Antrenoru Muhammed Mustafa İlcin, AA muhabirine, EYOF ve Genc Milli Takım sporcularından oluşan 13 kişilik grupla kamp yaptıklarını soyledi.
Calışmaların yoğun şekilde surduğunu belirten İlcin, "5-7 Şubat tarihlerinde ulkemizde yapılacak Balkan Kupası icin calışıyoruz." dedi.
İlcin, yarışların ucuncusunun yapılacağını ifade ederek, "Daha once şampiyona şeklindeydi. Bu sene pandemiden dolayı genclerin yaptığı yarışlar iptal edildi. Onun yerine ulkeler kendi aralarında salgından dolayı Balkan Kupası'nı gercekleştirecek. Daha sonrasında da Balkan Şampiyonası duzenlenecek. Ulkemizdeki bu yarışlar da 3. Balkan Kupası yarışları olacak." diye konuştu.
Musabakada yarışacak sporcuların belirlendiğine değinen İlcin, şoyle konuştu:
"Her kategoride 3 kız, 3 erkek sporcumuz yarışacak. Bu sporcularımız da belirlendi. Daha onceki Balkan şampiyonalarında ulkemiz adına madalya alan sporcularımız oldu. Bu yarışlarda da başarıyı surdurup ulkemize madalya kazandırmak istiyoruz. Grubumuzda 8 ulke var ve her bir ulkeden maksimum 12 kişi katılabilecek. Musabakaların ulkemize yapılıyor olması bizim acımızdan onemli bir avantaj olacak. Bunu lehimize cevirip madalya almak istiyoruz."
Yeni tip koronavirusun (Kovid-19) her alanı etkilediğine işaret eden İlcin, şoyle devam etti:
"Pandemi ciddi anlamda bizi de etkiledi. Kamplarımızda aksamalar oldu ve normalde her sene devam eden yıllık faaliyet programına uyamadık. Sporcular ister istemez etkilendi ama onların motivasyonlarını yuksek tutmaya calıştık. Yuzde yuz başarılı olduk diyemeyiz ama mental olarak hayat şartlarımız değişti, sosyallik hemen hemen sıfıra indi. Biatlonda da silah var, mental olarak cok iyi hazırlanmamız gerekiyor. En ufak bir stres bile cok etkiliyor. Dolayısıyla diğer branşlara gore biraz daha fazla etkilendik."
Biatloncuların hedefi madalya
Biatlon Milli Takımı sporcusu Berkan Metehan Turkeş de Balkan Kupası secmelerinde başarılı olduğunu ve musabakalarda yarışacağını anlattı.
Yarışlarda madalya kazanmak istediğini aktaran Turkeş, şunları kaydetti:
"Secmelere girdim ve başarılı şekilde secildim. İlk hedefimi gercekleştirdim ama şimdi bu musabakada madalya almak icin calışıyoruz. Pandemi butun sporcular gibi beni de etkiledi. Antrenmansız kaldık milli takım ve kış kamplarıyla toparlanmaya başladık. Balkan Kupası'nda madalya alarak Turkiye'yi ev sahibi olarak en iyi şekilde temsil etmek istiyorum."
Sporcu Ebru Tuncer ise Balkan Kupası secmelerinden birinci cıktığını ve yarışlarda başarılı olmak icin mucadele edeceğini soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yunus Hocaoğlu