Tekneyi dağa cıkarıp, kafeteryaya donuşturdu
TRABZON'da turizmci Turhan Zafer, satın aldığı 15 metrelik tekneyi, TIR'la goturulduğu Duzkoy ilcesinde 700 rakımlı mezra alanına monte edip, kafeteryaya donuşturdu. 'Sabacak Ruzgarı' adlı tekne kafe, ziyaretcilerini ağırlamaya başladı. Bolgede turizmci Turhan Zafer, memleketi Duzkoy ilcesi Hacka Yaylası yolu uzerinde Sabacak mesire alanında yer alan turistik tesisinde, muşterilerine farklı ortamda hizmet sunabilmek icin calışma başlattı, tekneden kafeterya yapmaya karar verdi. Arayışlarının ardından Zafer, daha once İstanbul'da boğazda seyir teknesi olarak kullanıp, Giresun'a getirilen tekneyi satın aldı. Zafer, deniz yoluyla Akcaabat ilcesine goturduğu 15 metre uzunluğunda, yaklaşık 5 metre govde genişliğindeki tekneyi, vincle yuklendiği TIR'la karayolundan yorede 700 rakımlı mezra alanda Şahin Tepesi'ndeki tesisine taşıdı. Hummalı calışmayla, mezra alanda son durağına varan tekne; dağ eteğinde oluşturduğu beton platform uzerine monte edildi.
'TEKNE TAMAM BİR DENİZİMİZ EKSİK'Cevre duzenlemelerinin surup, kafeteryaya donuşturulen 'Sabacak Ruzgarı' adlı tekne, kısa surede ziyaretcilerinin ilgi odağı oldu. İlceye hakim tepede sıra sıra dağların yanı sıra cam ağaclarının yer aldığı muhteşem manzaralı tekneye gelenler, bir an once pandeminin sona erip, teknede caylarını yudumlayacağı gunu bekliyor. Tekneyi tepede gorup, şaşkınlığını gizleyemeyenler ise 'Karadenizli inadıyla tekne geldi, şimdi sıra denizde', 'Sanki deniz buraya gelecek gibi', 'Tekne tamam bir denizimiz eksik' şeklinde esprilerde bulunuyor.
'DENİZİ DE BURAYA GETİRİRSEN ŞAŞIRMAYIZ' DİYORLAR'Kafeterya tekne fikrinin mucidi Turhan Zafer, hayalinin gercek olduğunu soyleyerek, "Bu benim hayalimdi. İstiyordum boyle bir şey yapmak. Fikrimi ilk soylediğim zaman bana gulenler oldu. Olmaz diyen cok oldu. İnat ettim yaptım. Olmaz diye bir şey yoktur. Biz Fatih'in torunuyuz. O karadan gemi yuruttuyse biz de dağlara cıkarırız. Zor oldu ama başardık. Bu gemi İstanbul'da tur teknesi idi. Yolcu taşıyordu. Daha sonra Tirebolu'ya geldi. Satılıktı, aldım. Akcaabat ilcesine denizden geldi. Daha sonra sıkıntılı bir yolculukla buraya dağların zirvesine cıkardık. 2 ayda platformunu yaptık. Sonra getirdiğimiz gun tekneyi buraya monte ettik. Şimdi bunu gorenler 'sen denizi de buraya getirirsen şaşırmayız' diyorlar" dedi.
'GEREKİRSE GEMİLERİ KARADAN YURUTURUZ'AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da incelemelerde bulunduğu bolgede kafeteryaya donuşturulen tekneyi yerinde ziyaret etti. Girişimci Turhan Zafer'in yaratıcı duşuncesiyle, bolgenin nevi şahsına munhasır bir yere donuştuğunu kaydeden Cora, "Duzkoy ilcesi turizmi ile tarımı ile meşhur bir ilcemizdir. Cal Mağarası'nın, Hackalı Baba Yaylası'nın olduğu, Şahin Tepesi'nin bulunduğu guzide bir ilce. Son yıllarda turizm ile on plana cıkan bir ilce. Şu an bulunduğumuz yer buranın ifadesi ile Sabacak mesire alanı. Orman Bakanlığı'nın vermiş olduğu kararla B tipi mesire alanı oldu. Muessese sahiplerinin orijinal fikri ile yaratıcı duşuncesi ile şahsına munhasır bir yere donuştu burası. Turizm icin gerekirse gemileri karadan yuruturuz mesajını da cok anlamlı bir şekilde verdiler. Bizim gorevimiz yatırımcıların mucadelesine destek olmak. Guzel bir yatırım oldukca dikkat cekici. Tebrik etmek lazım" diye konuştu.
'BİZDE İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR'
Teknenin taşınma ve kurulum aşamasında gorev alan Cem Yılmaz da, "Arkadaşımız her zaman değişik işler peşinde koştu. Fikrini ilk soylediği zaman şaşırdık. 'Sen gemiyi karadan getir, biz bir şekilde onu bu dağa yerleştiririz' dedik. Platformu oluşturduk. Karadenizli yatırımcılarda bu fikirler bitmez. Bizde imkansız diye bir şey yoktur. Belki ilerleyen donemlerde buraya ucak koyar. Burayı goren insanlar cok şaşırıyorlar. Sosyal medyada buranın fotoğraflarını paylaşıyoruz. İnsanlar hayret ediyorlar. Sırf burayı merak ettiği icin İstanbul'dan ziyaretcilerimiz geldi. Burada kahvaltı yapıp doğanın tadını cıkarmak istiyorlar. Olmaz diyenler vardı şimdi gayet iyi oldu" şeklinde konuştu.