İstanbul Zeytinburnu'nda 60 bin TL değerindeki motosikletin calınma anı saniye saniye guvenlik kameralarına yansıdı. Motosikletini satmayı planladığını ifade eden Ozgur Gultekin, "Abimi evlendirmeyi duşunuyorduk. Abimi evlendirmek de nasip olmayacak galiba" dedi.
Olay, Cırpıcı Mahallesi'nde saat 05.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya gore, sokağa giren 2 kişi Ozgur Gultekin'in evinin onunde kilitli duran 60 bin TL değerindeki motosikleti gozune kestirdi. Şuphelilerden biri motosikletin kilidini kesti. O sırada etrafı kolacan eden diğer şupheli kilidi kırılan motosikleti iterek olay yerinden uzaklaştırdı. Olayı polis ekiplerine bildiren Ozgur Gultekin, motosikletinin bulunmasını bekliyor.
Hırsızlık anı kamerada
Sokak icerisinde bulunan bir dukkanın guvenlik kamerası olay anını saniye saniye goruntuledi. Goruntulerde şuphelilerin etrafı kolacan ettiği goruluyor. Motosikletin demirliklere bağlı olduğu kilidi kıran şupheliler motosikleti iterek uzaklaşıyor.
"Motosikletle gelmişlerdi"
Motosikletin sahibi Ozgur Gultekin olay uzerine, "İki kişilerdi. Sabah saat 5.30 sıralarında geldiler. Bir kişi koşede bekliyordu. Diğer kişi motorun kilidini kesiyordu. Kesildikten sonra kesen kişi o bolgeden ayrılıyordu. Koşede bekleyen kişi motoru alıp kilidi zaten kırılmış şekilde goturmeye calışıyordu. Kilidi kesen kişi koşede bekliyordu. Motosikletle gelmişlerdi. Motosiklete binip arkadaşına yardım edip gittiler. Başka gorduğumuz bir şey yok. Kamera kayıtları bu kadar gosteriyordu" dedi.
"5 dakika icinde motoru alıp gidiyorlar"
Olayı guvenlik kameralarından izleyen Gultekin, "Direksiyon kilidini de kırıyorlar. İttirerek goturuyorlar. Zaten koşeyi dondukten sonra kamera kaydı bulamıyoruz. Yuzleri de kapalı. Kask var kafalarında. Yuzleri de maskeli. Rahat bir şekilde gidip geliyorlar. 5 dakika icinde motoru alıp gidiyorlar. Bu kadar rahat bir şekilde geliyorlar. Kameranın altından da geciyorlar" şeklinde konuştu.
"60 bin liraydı"
Motosikletin değeri hakkında konuşan Gultekin, "60 bin liraydı. Ben motosikletli kuryeyim. 7-8 senedir calışıyorum. Aileme destek olmaya calışıyorum. O motoru almak icin butun servetimi onun uzerine dokmuştum. Yapabileceğimiz en fazla oydu. Asgari ucretle calışan insanlarız. Alım-satım yapacaktım. 2-3 kuruş uzerine gelir de belki yukselir diye" duşunduk.
"Abimi evlendirmeyi duşunuyorduk"
Motosikletin parasıyla abisini evlendirmeyi duşunduğunu soyleyen Gultekin, "Abimin evlendirme masrafı da cıkar dedik. Abimi evlendirmeyi duşunuyorduk. Abimi evlendirmekte nasip olmayacak galiba. İş bulmuştuk. Motosikletim calındı diye yeni bir işe başlayacaktım. Adam 'Gelme' dedi. 'İlk baştan boyle yapıyorsan hic gelme' dedi. İşimden de oldum. İş de bulamayacağım. Zaten zor bulmuştum" diyerek mağduriyetini ifade etti. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı