26 Aralık'ta İstanbul'da duzenlenen Olimpik Deneme Yarışması'nda başarılı olmak icin Karayazı ilcesinin Sulutaş Mahallesi'nde yaşayan ailesinden 5 ay uzak kaldı. Turkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne (TOHM) ait otelde hazırlandığı yarışlara katılan Aras, 800 metrede 1.51.38'lik derecesiyle 'Yıldızlar Turkiye' rekorunu kırdı.
Karayazı'ya bağlı Sulutaş Mahallesi'nde yaşayan Aslı ve Bedrettin Aras ciftinin 8 cocuğundan Mevlut Aras, 3 yıl once katıldığı yetenek sınavı sonrası atletizme başladı. Ailesinin de desteğini alarak, Erzurum Spor Lisesi'nde eğitimine devam eden Aras, katıldığı yarışlarda da dereceler elde etmeye başladı. Atletizm il temsilcisi Fesih Doğan ve antrenor Yavuz Bayram'ın calıştırdığı Mevlut Aras, 25- 26 Aralık'ta İstanbul'da yapılan Olimpik Deneme Yarışması'na, pandemi nedeniyle yuz yuze eğitime ara verilmesi sonrası Sulutaş Mahallesi'nde hazırlanmaya başladı. Kırsaldaki mahallesinde istediği calışmayı yapamayan Aras, antrenorleri Doğan ve Bayram'ın desteğiyle Erzurum'daki TOHM'a ait otele yerleştirildi. Aras, ailesinden uzak kaldığı otelde, 5 aylık calışmanın ardından yarışmaya katıldı.

800 METREDE REKOR KIRDIMevlut Aras, İstanbul Olimpik Deneme Yarışması'nda 800 metreyi 1'inci tamamlarken, rekor kırdığı haberiyle de mutluluğu iki katına cıktı. Aras, daha once '1.51.72' olan 800 metre rekorunu bu yarışta '1.51.38' olarak geliştirdi. Yeni rekorun sahibi olmaktan mutluluk duyduğunu soyleyen Aras, "Ailemin yanına dondum. Orada hazırlık calışmalarım yetersiz olunca antrenorlerim beni Erzurum'daki TOHM'a yerleştirdi. 5 ay burada calışmamı surdurdum. Kendime cok guveniyordum, 'Rekor kıracağım' demiştim. İyi koşarak istediğim başarıyı sağladım. Sonuc daha iyi olurdu ama yarışmada biraz rahatsızlanmama rağmen 1.51.38 koşarak rekor bir dereceyle birinci oldum. 6- 7 Şubat'ta Turkiye Şampiyonası var. Şimdi ona hazırlanıyorum. Şampiyonada yine rekor kırmayı hedefliyorum" dedi.AVRUPA BARAJINI DA GECTİOlimpik Deneme Yarışması'nda elde ettiği dereceyle Mevlut Aras, Avrupa barajını gecen tek sporcu oldu. Gecen yıl da Avrupa barajını gectiğini hatırlatan Aras, "Pandemi sebebiyle gectiğimiz yıl yarışmalar iptal edilmişti. Bu sene yaz aylarında Avrupa'da Atletizm Şampiyonası duzenlenirse katılarak orada da madalya almayı hedefliyorum. Ardından 2024 Olimpiyatları'na katılmak istiyorum. Olimpiyat baraj derecesi 800 metrede 1.45, benim derecem 1.51. Olimpiyatlara kadar bu barajı gececeğime de inanıyorum. Bu konuda ailemin desteği bana cok buyuk. Ozellikle babam her zaman yanımda. Ben de onların bu desteğini karşılıksız bırakmamak icin cok calışıyorum" diye konuştu. Pandemi sureci ve olumsuz hava şartlarına rağmen yaptıkları antrenmanlardan iyi sonuclar aldıklarını soyleyen antrenorlerden Yavuz Bayram ise "Genc sporcumuz Mevlut Aras, 'Yıldızlar Turkiye' rekorunu kırarak şampiyon oldu. Avrupa Gencler Şampiyonası barajını da gecmiş oldu. Yaz doneminde Avrupa'da yapılacak şampiyonada ulkemizi temsil edecek. Kendisinden orada da madalya bekliyoruz. Olumsuz hava şartlarına rağmen calışmalarımızı surduruyoruz" dedi. PASTALI KUTLAMAOte yandan katıldığı yarışmada Turkiye rekoru kırarak, birinci olan Mevlut Aras'ı antrenorleri ve sporcu arkadaşları, pasta keserek tebrik etti. Uzerinde fotoğrafı bulunan pastayı kesen Aras, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkur etti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Salih TEKİN