ADANA'nın Ceyhan ilcesinde Suzan Cetin (52), gecen gunlerde ruşvet iddiasıyla duzenlenen operasyonda tutuklanan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın amcası Gokhan Aydar'ın eşi Ayşegul Aydar tarafından darp edildiğini ileri surdu. Eski başkan Aydar'ı şikayet edip gizli tanık olduğu gerekce gosterilen Cetin, Ayşegul Aydar'ın kendisine "Seni gokte ararken yerde buldum. Seni bu Ceyhan'da kazığa oturtturacağım. Sen gizli tanıkmışsın, gitmişsin emniyete tanıklık yapmışsın" diyerek tehdit ettiğini soyledi.
Ceyhan'da 5 Ocak gunu saat 15.00 sıralarında Burhaniye Mahallesi Camlıyol uzerinde markete gitmek icin yuruyen Suzan Cetin, gecen gunlerde ruşvet iddiasıyla duzenlenen operasyonda gozaltına alınıp, tutuklanan Ceyhan Belediyesi eski Başkanı Kadir Aydar'ın amcası Gokhan Aydar'ın eşi Ayşegul Aydar, halası Deniz Aydar ve yanında bulunan iki kadın ile karşılaştı. Ayşegul Aydar, eski başkan Kadir Aydar'ı şikayet ederek gizli tanık olduğunu gerekce gosterdiği Suzan Cetin'e, "Seni gokte ararken yerde buldum. Seni bu Ceyhan'da kazığa oturtturacağım. Sen gizli tanıkmışsın, gitmişsin emniyete tanıklık yapmışsın" diyerek darbetti. Başına cok sayıda darbe alan ve şoka giren Suzan Cetin ile Aydar'ı olay yerindekiler guclukle ayırdı. Cetin, ozel bir hastaneye giderek darp raporu aldı. CHP'den de yakın zamanda istifa eden Suzan Cetin, olay sonrası Gaziosmanpaşa Polis Merkezi'ne giderek, eşi adam oldurmekten muebbet alan ve Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevinde yattığı oğrenilen Ayşegul Aydar'dan şikayetci oldu.
'KAFAMA COK KEZ DARBE ALDIM'Olay gununu anlatan Suzan Cetin, "Evden markete yoğurt almaya cıktım. Saldırıya uğradım. Ceyhan Belediyesi eski Başkanı Kadir Aydar'ın amcası Gokhan Aydar'ın eşi Ayşegul Aydar beni yolda gorerek uzerime saldırıp, darbetti. 'Ne icin bana bağırıyorsun' dedim, bana 'sen emniyete gitmişsin Kadir Aydar'ı şikayet edip gizli tanık olmuşsun' dedi. Ben de dedim ki, 'Bu iftira, yalan. Yani ben Kadir Aydar'ın tepelerdekilerle ne yaptığını nerden bilebilirim' dedim. Yalan soyluyorsun dediler. Kadir Aydar'ın yengesi o sırada tehditler savurarak 'Seni kazığa oturtacağım' diyerek bana saldırdı. Kafama cok kez darbe aldım, başım dondu, neye uğradığımı şaşırdım. Ben hic karşılık vermedim. Etrafla olan kişiler ve Ayşegul Aydar'ın yanında olan kişiler beni onun elinden zor kurtardılar. Hastaneye gittim. Başım cok kotuydu. Doktor ve hemşireler buzlu tedavi uyguladılar. Hastanede darp raporu aldım daha sonra Ceyhan İlce Emniyet Mudurluğu'ne giderek şikayette bulundum" diye konuştu. 'GİZLİ TANIKLIK YAPMADIM'Kadir Aydar ile 6 ay oncesinde bir tartışma yaşadıklarını, yalnızca bunla ilgili kendisini şikayet ettiğini belirten Cetin, şoyle konuştu: "Bundan yaklaşık 5-6 ay once evimin karşısında bulunan pastaneye Kadir Aydar'ın geldiğini gordum. Gidip konuşmak istedim, 'Misafir kabul eder misiniz?' diye sordum. Kadir Aydar bana sert bir uslupla, 'cek git' dedi. Benim onurumla oynadı, ben de 'Sen kimsin, sen Kadir Aydar'san ben de halkım' dedim. Daha sonra oradan ayrıldım. Emniyete şikayet ettim, can guvenliğim tehlikede, can guvenliğim yok dedim. Kadir Aydar'a karşı sadece şikayetim bu yondeydi. Ben gizli tanıklık falan yapmadım. Emniyet şahit, devlet şahit ben hicbir zaman emniyete gidip de gizli tanıklık yapmadım. Bu Aydar ailesi iyice cirkefleşmeye başladı. Tehditlerle, vurmalarla, dovmelerle, oldurmelerle insanların gozunu korkutuyorlar. Ben korkmuyorum, ben halkım, kimseden korkmuyorum. Ben adaletten yanayım. İnanıyorum ki adalet her şeyin hakkından gelecektir. Suc duyurusunda bulundum, maddi manevi tazminat davası acacağım. Onurumla oynadılar, gururumu incittiler. Hala şu an başım cok ağrıyor."