Bir zamanların unlu alternatif rock grubu Sakin'in dağılmasının sebebi oymuş gibi goruldu. Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Pop muziğe gecişini de hayranları sindiremedi. Ama o bestelediği pop şarkıları verdiği sanatcıları muzik listelerinin zirvesine taşıdı. Onur Ozdemir şimdi Sakin'in demo şarkılarından oluşan yepyeni bir albumle karşımızda.
Daha once Onurr ismiyle solo şarkılarınızı yayımladınız. Şimdi de Onur Ozdemir olarak... Kac tane Onur var? Hangi sound sizi yansıtıyor?

Onurr ismi bana sunulan bir şeydi. Her şey Alper Narman ve Ozan Colakoğlu'nun yaptığımız bir şarkıyı single olarak yayımlamak istemesiyle başladı. Duşunup taşınacak zamanım olmadı. Şarkılar zaten elimdeydi. Sakin de pop muziğe cok uzak bir grup değildi aslında. İsim duşunurken de 'Onur Ozdemir' bir pop sanatcısı icin fazla uzun gelmişti. Onur olarak cıkabilirdim ama bu sefer "Ben Tarkan mıyım" dedim. Bir R harfi daha ekledik.
Kendimi tuccar gibi hissetmiyorum
Sezen Aksu sizi nasıl keşfetti?
Simge Sağın'la yakın arkadaşız. Simge album icin Sezen Aksu'nun studyosunda Ozan Bayraşa ile calışıyordu. Onlar dinletmişler. Sezen once ilgilendi, demoyu yaptık. Ama sonra vazgecti. 'Kurtlu Kuyu'yu (Gunaydın Memur Bey) denedi ama bazı şeyler ona cok ters geliyordu. 'Biraz Pop Biraz Sezen' albumunu bitirmek uzereydi. Bir anda telefon geldi. "Biz şarkıyla ilgileniyoruz" dediler. Ertesi gun okuma yapıldı. Bazı sozlerde değişiklik yaptı.
Bestelediğiniz bir şarkıyı Sezen Aksu'dan dinlediğinizde nasıl hissettiniz?
Albumu cıktı, albumle ilgili programlar yapıldı. Nedense benim şarkımdan hic bahsedilmedi. Kişisel bir şey diye duşundum. Uzulmuştum. Sezen'in sesinden kendi şarkımı dinlerken ağlamaya başladım. Gece 1.30 gibi Sezen aradı; "Sezen ben ağlıyorum, hayırlı olsun şarkı" dedim. Sezen diğer hattan da Şehrazat'ı konuşturuyordu. O da cok beğendiğini soyleyip tebrik etti. Oyle guzel bir konuşma gecti ki... Kapatınca hayatımın en guzel anıydı diye duşundum. En kotu gunumde o anı duşuneceğim.
Edis, Ayşe Hatun Onal gibi bircok muzisyene şarkı verdiniz. İyi bir şarkı bestelediğinizde kendinize mi saklıyorsunuz, yoksa başkasına mı veriyorsunuz?
Genelde en son kendimi duşunuyorum. İlk tercihim, şarkıyı hayranı olduğum bir solistin okuması. İyi bir şarkı yazdığımda etrafı arayıp "Elimde boyle bir parca var" diyen bir şarkı yazarı değilim. Sakin'deki şarkı yazma rutinimle hala aynı. Kendimi tuccar gibi hissetmiyorum. Bir yıl icerisinde 15-20 tane şarkı deniyorum.
Yeni albumunuzun ne kadarı Sakin'in demo parcalarından oluşuyor?
Tamamı Sakin'in ikinci albumu icin yazılmış şarkılardan... Grup dağıldıktan sonra demoları dinledim. SoundCloud'a bazı şarkılar yuklemiştim. Sonra ufak ufak başka şarkıların demoları da yurudu. YouTube kanalımı da yukleyince "Bunlar Spotify'da da olsun" gibi olumlu donuşler geldi. Bir album yapmaya karar verdim. Aslında 30'a yakın şarkı vardı. En guzel 10 tanesini sectim.
Sanıldığı kadar buyuk bir grup değildik
"Bu albumle karantina gunlerinde kozasına donmuş" yorumu yapılmış. Katılıyor musunuz?
Şuna bir acıklama getirmek istiyorum: Ben "Onurr'u bıraktım, Onur Ozdemir'e dondum" demiyorum. İki tarafta olabilme ozgurluğunu seviyorum. Biz grupla o donem İstanbul'da, Ankara'da ufak mekanlarda konser veriyorduk. Oyle yerleri dolduruyorduk. O konserlere gelen sıkı dinleyicilerimiz olduğunun farkındaydık. Onların hakkını vermek durumundayım. Ancak sanıldığı kadar buyuk bir grup değildik.
Bu kadar hayran nasıl ortaya cıktı?
Sakin hayranlığı, parcaları sosyal medyaya yuklemeye başladığım son 8-10 yıllık surecte buyudu. Şu an bir saygınlığı varsa onu bu 10 yıllık boşluk surecinde elde etti. Ben de kıymetini anladım. İnsanlara, onları Sakin'le ilgili besleyeceğime de soz veriyorum. Ancak hayatım boyunca pop muzik dinledim ve cok seviyorum. Onurr olarak yaptığım projelerle de kendimce Tarkan'lığımı yaşadım. İyi ki bir gitar askısıyla, huzun silsilesi icinde hayatımı gecirmedim. İyi ki 'Aşıklar Olmez', 'Ruj' gibi şarkılar yaptım. Bir sanatcı olarak hayatımın en guzel, en ozgur anındayım.
'Tarkan, Turk popuna altın cağını tekrar yaşatalım!'
Pandemi hayatınıza neler getirdi? Sokağa cıkma yasağında vaktinizi nasıl geciriyorsunuz?
Madonna'nın Paris'teki 'Madame X Turnesi'nin son konserine bilet almıştım. Once Amsterdam'a gidip oradan Paris'e gececektim. Amsterdam'dayken pandemi buyumeye başladı. Once Madonna konseri iptal etti. Sonra da ucaklar iptal oldu. Kendime ev bakmaya başlayacaktım ki ucuşlar kısa sureliğine acıldı. Zar zor dondum, Karantinada erken donem Osmanlı tasavvufu uzerine bir şeyler okuyorum. Şarkılar yazıyorum. Ergenliğimden beri hayranı olduğum bir pop yıldızıyla bir produksiyon hazırlıyoruz.
Kim bu surpriz isim?
Kenan Doğulu. Benim şarkım, bir ekiple hazırlıyoruz.
Şarkı vermediğiniz kac muzisyen kaldı?
Ajda Pekkan ve Tarkan kaldı... En cok Tarkan'ı istedim ama olmadı. Ona ulaşamıyoruz. Tarkan, eğer bunu okuyorsan: Seninle calışmayı cok istiyorum. Turk popuna altın cağını tekrar yaşatalım (guluyor).
Kaynak: Hurriyet