AFYON Kocatepe Universitesi (AKU) Veteriner Fakultesi oğrencileri, pandemi doneminde evlerine gitmek yerine rehabilitasyon merkezindeki yaralı ve bakıma muhtac yaban hayvanlarıyla ilgilenmeyi tercih etti.
AKU Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUREM) Muduru Doc. Dr. Emine Hesna Kandır onculuğunde hayvanların bakımı, sağlığına kavuşturma ve tekrar doğaya salımı gibi işlemleri yapan AKU Veteriner Fakultesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Anabilim Dalı Araştırma Gorevlisi Beste Saracoğlu ve oğrenciler Cansel Aydın, Taha Ramazan Ceşim ile Talat Ergun pandemi doneminde evlerine gitmedi. Merkezde kalan oğrenciler burada yaralı, bakıma muhtac hayvanların bakımını, rehabilitasyonunu ustlendi.

'YABAN HAYVANLARININ BİZE İHTİYACI VAR'Veteriner Fakultesi'nde 4'uncu sınıf oğrencisi olan Eskişehirli Talat Ergun, AKUREM'de kısmi zamanlı oğrenci olarak calıştığını aktardı. Vaktinin coğunun AKUREM'de gectiğini ifade eden Ergun, gonullu olarak calıştıklarını aktardı. Ergun, "Arkamda gorduğunuz ordekler yavruyken bize geldi. Hocalarımızla birlikte aldığımız eğitimlerle haftalık olarak rasyonlara ayırarak bir beslenme duzeni oluşturduk. Şu anda da kocaman oldular. Oluşturduğumuz suni golette yaşıyorlar. Yaban hayvanlarına bakmak aslında kolay bir iş değil. Cunku taşıdığı hastalıklar, riskli faktorler falan var. Hepsinin bilincindeyiz, eğitimini alıyoruz, aşılarımızı alıyoruz. Ona gore maskemizi takıyoruz, eldivenlerimizi takıyoruz ve bu işi severek yapıyoruz. Pandemi donemini ailemizin yanında gecirmek yerine burada yaban hayvanlarının bize ihtiyacı var. Onların tedavileriyle ilgileniyoruz" dedi.'YABAN HAYVANLARINA BAKMAYI TERCİH ETTİM'Manisalı 4'uncu sınıf oğrencisi Cansel Aydın ise, "Pandemi boyunca yardıma muhtac hayvanların yardımına koşmaya gayret ediyoruz. Koşulsuz sevgi gerektiren bu işi canı gonulden yapmaya calışıyoruz. Ben Manisalıyım, ailemin yanında olmak yerine burada gonullu olarak calışmayı tercih ettim. Yaban hayvanlarına bakmayı tercih ettim. Onların bize cok ihtiyacı var, hele ki bu donemde" diye konuştu.'PANDEMİ DONEMİNDE OĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE CALIŞMALARIMIZA DEVAM ETTİK'AKU Veteriner Fakultesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Anabilim Dalı Araştırma Gorevlisi Beste Saracoğlu, "Pandemi doneminde de oğrencilerimizle birlikte calışmalarımızı yapmaya devam ettik. Pandemi doneminde bizi yalnız bırakmayıp calışmalarımıza destek verdikleri icin oğrencilerimize cok teşekkur ediyorum. Yaban hayatını kurtarmaya, rehabilite etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.'YABAN HAYVANLARININ BAKIMI VE TEDAVİSİNDE HİCBİR ZORLUK YAŞAMADIK'Yaklaşık 3 yıldır hizmet verdiklerini belirten AKUREM Muduru Doc. Dr. Emine Hesna Kandır da oğrencilerin evlerine gitmek yerine yaban hayvanlarına baktığını aktardı. Doc. Dr. Kandır, "Oğrencilerimiz bu sene pandemi surecinde de bizlerle beraber kalmayı ve yaban hayatına destek vermeyi tercih ettiler. Biz bu pandemi surecinde yaban hayvanlarının bakımı ve tedavisi noktasında hicbir zorluk yaşamadık. Oğrencilerimize bu konuda teşekkur ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ali Fuat GUCLUER