İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, unlu televizyoncu Armağan Cağlayan'ın Youtube'daki kanalında yayınlanan "GorBeni" programına konuk oldu.
Siyasetle ilgilenen bir aileden geldiğini soyleyen Akşener, "Eşim CHP Ust Kurul Delegesi bir babanın oğlu, orada ortanın solunun biraz daha soluna gecmiş, o devirde Maocu olmuş. Sanırım Doğu Perincek benden hic hoşlanmaz muhtemelen bir Maocu neferini ulkucu edip evlendiğim icindir" dedi.
[h=3]"SANIRIM DOĞU PERİNCEK BENDEN HİC HOŞLANMAZ"[/h]Armağan Cağlayan'ın "Abilerinizden birinin sol goruşlu olduğu soylenir?" sorusu uzerine Meral Akşener, "Hayır, benim abim tek, eşim sol goruşludur. Eşim, CHP uyesi, ust kurul delegesi bir babanın oğlu. O devirde Mao'cu olmuş bir arkadaş. Sanırım Doğu Perincek benden hic hoşlanmaz. Muhtemelen bir Mao'cu neferini ulkucu edip evlendiğim icin olabilir. Ben il başkanının kız kardeşiyim. Ne kadar Marksist kitap varsa okumuştum, adamı ikna edeyim diye. Antitez geliştirmek icin okumadığım kitap kalmadı ama başarılı oldum" acıklamasında bulundu.
[h=3]"İDOLUM LEYLA ATAKAN'DI"[/h]Akşener, "Bu sizin kucuklukten beri hayaliniz mi siyasetle uğraşmak? Yoksa şartlar mı sizi buraya getirdi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"-Hayalimdi, ben İzmit doğumluyum, Kocaeli'ndeki butun ilcelerde yaşayan benim yaş grubumdan, tahsil yapmaya gayret etmiş ailesi tarafından okutulmuş kız cocuklarının bir hayali vardı, idolu vardı Leyla Atakan rahmetli. Benim Kocaeli'ne belediye başkanı olmak gibi bir hayalim vardı, milletvekilliği falan değil. Leyla abla belediye başkanıyken trafik kazasında hayatını kaybetmişti.Abim MHP İl Başkanıydı 60 ihtilaline kadar. Biz cok siyasi bir aileyiz. Kadın olduğunuz zaman o yıllarda, siyaset yapmayı ailenizdeki erkekler uzerinden tanımlıyorsunuz. Abim siyasetci, ailemde annemin dayısı İstanbul İl başkanı, cocukları ilce başkanı, babamın tarafı rahmet İnonu ve Ataturk'un arkadaşları boyle bir devlet ve siyaset kavramı olan bir ailenin kızıyım ben."