Almanya ve İngiltere'den Ağrı'ya gelen Turk iş insanları, kış mevsiminin cetin gectiği koylerde yaşayan bin 171 oğrenciye kışlık giyecek yardımında bulundu.
İngiltere'nin Başkenti Londra'da iş insanı olan Selahattin Pınarbaşı ile Almanya'da yaşayan Tahir Kocahal, Ağrılı ihtiyac sahibi cocuklar icin "Bin mont bin bot " kampanyası başlattı.

Yakın cevreleri ve iş insanı arkadaşlarının destekleriyle harekete gecen 2 arkadaş, aldıkları bot, mont, kazak, atkı ve bereleri Ağrılı cocuklara ulaştırmak icin Turkiye'ye geldi.
Hayırsever iş insanları, Ağrılı psikolog Ramazan Kusmu desteğiyle Taşlıcay ile Hamur ilcelerindeki bazı koylere giderek aralarında engellilerin de olduğu bin 171 oğrenciyi mont ve botlarla sevindirdi.
İş adamı Selahattin Pınarbaşı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bolgede kış aylarının cetin gectiğini ve ihtiyac sahibi cocuklara destek olmaktan mutluluk duyduklarını soyledi.
Bircok koyu gezip yardımları cocuklara ulaştırdıklarını belirten Pınarbaşı, şoyle konuştu:
"Londra'da yaşayan iş insanlarımızla buradaki cocuklarımız uşumesin diye 'Bin mont bin bot' projemizi başlattık. Sağ olsun dostlarımız cok duyarlı yaklaştılar. Ağrı'ya geldik ve Ramazan hocamızla ihtiyacı olan cocuklarımıza bot, mont, eşofman, kazak, atkı, bere dağıttık. Ben ozellikle buralara gelmek istedim. O cocukların gozlerinin gulmesini gormek istedim. Doğru yeri sectiğimiz icin de mutlu oldum. Her yerde kar, bazı cocuklarımızın ayağında da terlik vardı. Bazı cocuklara ayakkabılarını bizzat giydirdim. Benim yureğim cok ısındı. Dostlarıma da anlatacağım, eminim onlarında yureği ısınacaktır."
Ozel eğitim merkezlerinde eğitim goren cocuklara da yardımda bulunduklarını ifade eden Pınarbaşı, Turkiye'yi cok sevdiklerini ve her cocuğun kendileri icin ozel olduğunu anlattı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Soylemez