DENİZLİ Buyukşehir Belediyesi, 873 yıl once yaşanan ve Anadolu'nun Turk yurdu olmasında buyuk onemi bulunan Kazıkbeli Savaşı icin anma programı duzenledi. Kentin Turk tarihi acısından buyuk bir oneme sahip olduğunu vurgulayan Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu topraklar verilen kanlarla vatan yapılmıştır" dedi.
Denizli Buyukşehir Belediyesi, Acıpayam Dernekler Birliği, Turk Ocakları Denizli Şubesi ve Denizli Yorukleri Derneği iş birliğinde 873 yıl once Turklerin zaferi ile sonuclanan ve Anadolu'nun Turk yurdu olmasında buyuk onemi bulunan Kazıkbeli Savaşı icin anma etkinlikleri duzenlendi. Program kapsamında, Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarında şehitler icin saygı yuruyuşu yapıldı, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Turk Ocağı Denizli Şube Başkanı ve Pamukkale Universitesi oğretim uyesi Prof. Dr. Turgut Tok, 873 yıl once yaşanan Kazıkbeli Savaşı'nı anlatarak, etkinliğe emek verenlere teşekkur etti. Kazıkbeli Savaşı'nın 7- 8 Ocak 1148'de yaşandığını anlatan Prof. Dr. Tok, "Biz bu toprakları cok sevdik ve bu topraklara kanımızı akıttık. Bugun haclı zihniyeti hala devam ediyor. Bu zihniyetin şekil değiştirdiğini ama hala devam ettiğini soylemek istiyorum ve atalarımızı bir kez daha saygı ile anıyorum" diye konuştu.Pamukkale Universitesi oğretim uyesi Prof. Dr. Mithat Aydın ise Haclı zihniyetinin şekil değiştirerek devam ettiğini anlatarak, "Kazıkbeli ve Miryokefalon savaşları vatan kurtarma savaşlarıdır. Bu savaşın benzerleri Anafartalar ve Buyuk Taarruz'da Gazi Mustafa Kemal Ataturk tarafından verildi. Bu coğrafyada yaşayanlar olarak bu tehlikenin her zaman farkında olmalıyız" dedi.Buyukşehir Belediye Başkanı Zolan, "Bize duşen bu toprakların bedelini bilmektir. Bedelinin nerede odendiğini hicbir zaman unutmamaktır. Bu topraklar verilen kanlarla vatan yapılmıştır. Gecmişini bilmeyen geleceğini belirleyemez. Kokleri olmayan hicbir şey ayakta kalamaz. Bu noktada gecmişimizi cok iyi bilmemiz gerekiyor. Denizli'de tarihimize yon veren ve tarihin akışını değiştiren atalarımızın verdiği bircok mucadele var. Bugun burada Kazıkbeli savaşını anıyoruz. Miryokefalon var, Canakkale'de 2 bin 500'un uzerinde Denizlili şehidimiz var. 15 Mayıs'ta Muftu Ahmet Hulusi Efendi'nin Kurtuluş Savaşı icin yakmış olduğu kıvılcım var. Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz şehitler var. Bunları gelecek nesillere aktarmak bizim birinci vazifemiz" dedi.