İZMİR'in Narlıdere ilcesinde, arsasına kacak olarak orduğu ileri surulen duvar nedeniyle kesilen 1.5 milyon TL'lik cezayla ilgili konuşmak icin gittiği Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay'ın bıcaklı saldırısına uğradığını iddia eden muteahhit Hasan Ekin, darp raporu alıp, şikayetci oldu. Ekin, Ay ile birlikte hareket edip, kendisinden 100 bin dolar ruşvet istediklerini iddia ettiği Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Ali Engin hakkında da polise şikayette bulundu. Narlıdere Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı acıklamada ise aksine Ekin'in belediye personeli ve Belediye Başkan Yardımcısı Ay'a saldırdığı belirtilip, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suc duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.
Muteahhit Hasan Ekin, Sahilevleri Mahallesi'ndeki arsasına kacak moloz dokumu yapıldığı gerekcesiyle duvar ordu. Duvarın kacak olduğunu ileri suren Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, iddiaya gore, Ekin'den gormezlikten gelmek icin 100 bin dolar ruşvet istedi. Ancak Ekin, Ay'ın bu talebini kabul etmedi. Ancak Ekin, dun kendisine gelen 1.5 milyon TL'lik ceza tebligatı karşısında şaşkınlık yaşadı. Ekiz, iddiaya gore bu gelişme uzerine Ay ile goruşmek uzere bugun saat 11.00 sıralarında belediyeye gitti. İkili arasında tartışma cıktı. Tartışmanın buyumesi uzerine iddiaya gore Ay, cekmecesinden cıkardığı sustalı bıcağı Ekin'e doğru salladı. Kolundan yaralanan Ekin, Ay'ı itip, odadan cıktıktan sonra 155 Polis İmdat ihbar hattını arayıp, şikayetci oldu. Ardından da hastaneye gidip, darp raporu aldı. Ay da olayın ardından polis merkezine gelip, kendisine saldırdığını ileri surduğu Ekin hakkında şikayetci oldu.
'100 BİN DOLAR İSTEDİLER'Muteahhit Hasan Ekiz, Demiroren Haber Ajansı muhabirine yaptığı acıklamada, gecmiş donemde hem Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin hem de Başkan Yardımcısı İsmail Ay tarafından kendisinden ruşvet istendiğini ileri surdu. Ekiz, "Arsama bahce duvarı yapmıştım ve bu sırada birkac kez İsmail Ay şantiye alanına gelerek calışanlarım aracılığıyla beni belediyeye cağırdı. Kendisiyle goruşmeye gittiğimde, duvarın kacak olduğunu soylediler. Bunun uzerine 'Gerekeni yapın' dedim. Ancak 5- 6 ay boyunca işlem yapılmadı. Bu sırada Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile de goruştum. Kendisi bana, '10 milyon liraya arsa almışsın, 5 milyon liraya da ev yapacaksın. Paran var, bizi de gor' gibi ifadeler kullandı. İsmail Ay ise 'Sen inşaat ruhsatına başvuru yap, o zaman hallederiz' dedi. İsmail Bey 'Tamam' deyince ben de konuyu ruhsat aşamasında başvuru yapıp, halledeceğiz diye duşundum. Birkac gun sonra arsama yeniden zabıta ekipleri gelince, bir kez daha İsmail Ay'ın yanına gittim ve ona, 'Ne yapmaya calışıyorsunuz?' diye sordum. O da, 'O olaylar onemli değil sen bize 100 bin dolar ver bu konuyu kapatırız' diye karşılık verdi. Ben de bu parayı vermeyi kabul etmedim" dedi.'HER İKİSİNDEN DE ŞİKAYETCİYİM'Ay'ın cekmecesinden cıkardığı bıcakla kendisine saldırdığını ileri suren Ekiz, "Dun Narlıdere Belediyesi'nden alınmak uzere bir zarf bırakıldığına dair telefon gelince sabah saatlerinde belediyeye gittim. Gorevlilere sorduğumda zarfın icindeki ceza makbuzunun iptal edildiğini, 1.5 milyon liralık yeni bir ceza kesileceğini ve yanı arsama da şerh koyacaklarını soylediler. Bunu duyunca Belediye Başkanı Ali Engin'in odasına gittim ancak kendisi yoktu. Ben de İsmail Bey'in odasına girdim ve bu cezaların ne amacla kesildiğini sordum. Ardından bana kufredince ben de ona ettim. Masasından bıcağını cekip uzerime yurudu. Bıcak kazağımı yırttıktan sonra kolumda sıyrığa neden oldu. Sekreter odaya girip İsmail Bey'i tutunca ben de dışarı cıktım. Darp raporu aldıktan sonra, kendisinden şikayetci oldum. Narlıdere'de kanunsuz işler yapılıyor. Hem Belediye Başkanı Ali Engin hem de İsmail Ay'dan şikayetci oldum. İkisi danışıklı dovuş yapıyor. Yazıklar olsun" diye konuştu.BELEDİYEDEN ACIKLAMAKonuyla ilgili olarak Narlıdere Belediyesi'nden yapılan yazılı acıklamada ise "Sahilevleri'nde kendisine ait arsa uzerinde ruhsatsız ve kacak olarak istinat duvarı yapan ve toprak uzerinde izinsiz hafriyat calışması yuruten Hasan Ekin hakkında sozlu ve yazılı uyarıların ardından CİMER'den gelen şikayetler de dikkate alınarak yasal işlem başlatılmış, 'İmar Kanunu'na Muhalefet' sucundan para cezası kesilmiş, ilgiliye tebliğ edilmiştir. Bugun belediye binasına gelerek, cezai işleme sozlu olarak itiraz eden arsa sahibi, once ilgili personele sonra da Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay'a sozlu ve fiziki saldırıda bulunmuş, tartışma darp girişimine donuşmuştur. Yaşanan tartışmanın ardından konu adli mercilere sirayet etmiş, ilgili şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suc duyurusunda bulunulmuştur" denildi.