SAMSUN'da Merve Yılmaz (14), 4'uncu kattaki odasının pencere camını silmek isterken dengesini kaybedip duştu. Şans eseri binanın giriş katındaki halı yıkama firmasının astığı halılara carparak yere duşen Yılmaz, hafif yaralandı. Merve Yılmaz, "Pencereye cıktığım gibi ayağım kaydı ve duştum" dedi.
Olay, dun Canik İlcesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Yalvac Sokak'ta meydana geldi. Merve Yılmaz 4'uncu kattaki evlerinde, odasında camları silmek icin pencereye cıktı. Lise 1'inci sınıf oğrencisi olan Yılmaz, dengesini kaybetti. Yılmaz, binanın giriş katının uzerindeki tentenin uzerine, buradan da halı yıkama firması tarafından kurutulmak uzere asılan halılara carpıp yere duştu. İş yerindeki calışanlar gurultu uzerine dışarı cıktıklarında yerde yatan genc kızı gordu. Yılmaz, cağırılan ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Olayı belinde oluşan kırıkla atlatan genc kız, tedavisinin ardından taburcu oldu.

Olay anını anlatan Merve Yılmaz, "Cama cıktığım gibi ayağım kaydı zaten. Dizimin ustune duştum. Dizim parcalandı ondan sonra halıya carptım, ters dondum, belimin ustune duştum. İlk başka belimi hissetmedim, bacaklarım acıdı. Sonra belime ağrı girdi. Halıcı ağabeyler vardı, onlar geldi, ambulansı aradılar. Surekli temizlik yapmazdım bu sefer boyle oldu" dedi.Yılmaz'ın dedesi Yuksel Yılmaz ise, "Cıktığı gibi dengesini kaybediyor oradan bir anda aşağıya duşuyor. Oradaki sundurma cocuğu kurtardı. Verilmiş sadakamız varmış. Allah bize bağışladı. Cok buyuk bir mucize. Cocuğun 4'uncu kattan aşağıya duşmesi, sadece belinde kırıkla kurtulması mucize yani. Halı yıkama işyerinde calışanlar ses uzerine goruyorlar. Onlar haber verdiler. Once saclar hızını kesiyor sonra halının ustune duşuyor. Oradaki halı kurtarıyor onu. Sağlık durumu şu an iyi, eve getirdik. Belinde sadece bir yerde kırık var. Doktorlar da şaşırdı" diye konuştu.Halı yıkama firmasında calışan Furkan Kaya da, "On tarafta calışırken bir anda bir ses duyup arka tarafa geldik. Baktık ki tavan kırılmış, kız cocuğu yerde yayıyordu. Hemen ambulansı aradık ailesi geldi. Hastaneye kaldırdılar, sonra polisler geldi. Kurutmak icin astığımız halı vardı. Cocuk once tavana carpmış ardından da halıyla birlikte yere duşmuş. Hızını halı azaltmış. Halı olmasaydı daha buyuk bir felaket olabilirdi. Bence halı kurtardı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yaprak KOCER