Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Kovid-19 aşısı) Şu anda Cin'den ilk parti 3 milyon olarak geldi ama bu 50 milyona kadar cıkacak. Aynı şekilde hemen hemen bir o kadar da Almanya'dan gelecek." dedi.
Erdoğan, cuma namazını kıldığı Omer Ozturk Camisi'nin cıkışında basın mensuplarının gundeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kovid-19 aşısına ilişkin soru uzerine Erdoğan, aşı konusunda Cin, Almanya ve yerli olmak uzere Turkiye'nin uc kaynağı olduğunu dile getirerek, "Şu anda Cin'den ilk parti 3 milyon olarak geldi ama bu 50 milyona kadar cıkacak. Aynı şekilde hemen hemen bir o kadar da Almanya'dan gelecek. Bu konuda Uğur Bey ve eşiyle gerekli goruşmeleri Sağlık Bakanımız da yapıyor." diye konuştu.
Erdoğan, bu calışmaları surdururken hafta icinde de aşılarda belli bir takvim icerisinde Sağlık Bakanlığının calışmalarını surdureceğini, hastanelerde belli odalar tahsis edilmek suretiyle aşı uygulamasının devam edeceğini kaydetti.
"Bu aleyhte kampanyalara inanıyorum milletim prim vermeyecektir"
Butun hassasiyet goz onune alınarak bu adımların atıldığını ve atılmaya da devam edildiğini vurgulayan Erdoğan, şoyle devam etti:
"Bir gerceği daha ozellikle vurgulamam lazım. Bazı cevrelerin aleyhte kampanyaları var. Bu aleyhte kampanyalara inanıyorum milletim prim vermeyecektir. Burada cunku insanımızın sağlığı soz konusudur. Bilim adamlarımızın bu konudaki acıklamaları, tavırları, her şey ortadadır. Buna saygı duymamız lazım, buna inanmamız lazım. Allah gostermesin yaşanan olum vakaları, hasta vakaları, butun bunlar yaşandığında da 'Nicin ben bu aşıyı olmadım veya nicin bu aşıyı yaptırtmadım', boyle bir soz hakkı kimsede olamaz. Hastalıklarda da yine aynı durum soz konusu. Şunu goz ardı edemeyiz. Bu kadar hastanelerimizde tedbirlerimiz var değil mi? Bu kadar fiziki imkanlar, bu kadar doktorlarımız, bunlarla beraber kaldı ki doktorlarımızın icinden de olenler, hastalananlar oldu. Butun bu tedbirleri alacağız. Butun bu tedbirleri aldıktan sonra da neticesine katlanacağız. Burada her şey soz konusu. Cunku, bu Kovid vakası boyle sıradan bir vaka değil. Adeta asrın vebası. Bunun icin de bizim bir devlet başkanı olarak, bir iktidar olarak elimizden ne geliyorsa bunu yapmaya mecburuz. Şu anda biz de tum insanlık, tum ulkeler neyi yapıyorsa biz de onu yapıyoruz. Yarın ben bir devlet başkan olarak 'Ya şunu niye yapmadık veya yapmadım' dememeliyim. Butun ekibimle, arkadaşlarımla, kabinemle yaptığımız iş budur, bunu yapıyoruz. Cunku ben yarın milletime karşı bu sorumluluğu taşıyamam. Bu sorumluluğun bilinci icerisinde bu adımları atıyoruz ve bedeli ne olursa olsun dedik, biz bu aşıları da alacağız, ilacları da alacağız, bunların bir kısmını ulkemizde ureteceğiz ve inşallah bunlarla beraber bu mucadeleyi, bu savaşı vereceğiz."
"Buna benzer goruşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli ile Saadet Partisi Yuksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asilturk'u ziyaretlerinize ilişkin soru uzerine, Bahceli ile yaptığı goruşmenin mutat olduğunu, zaman zaman Bahceli'nin kendisini, zaman zaman da kendisinin Bahceli'yi ziyaret ettiğini soyledi.
Ziyaretlerde, geleceğe yonelik neler yapabileceklerini konuştuklarını, şu andaki durumun değerlendirmesini yaptıklarını belirten Erdoğan, yine ağırlıklı olarak da ulkenin dunyadaki ikili ilişkileri, bolgedeki faaliyetler, terorle mucadele konularını Bahceli ile etraflıca goruştuklerini anlattı.
Erdoğan, Bahceli'nin de bu noktada, kabineye, hukumetin yaptığı calışmalara yonelik başarı temennilerini soylediğini ifade ederek, gecmişten bu yana tarih analizleri de yaptıklarını dile getirdi.
Bu analizlerle beraber bundan sonra da neler yapılabileceğini konuştuklarını belirten Erdoğan, " Bu konuda aramızdaki Cumhur İttifakının guclenerek yarınlara devamı icin birliğimizi, beraberliğimizi surekli teyit ediyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yuksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asilturk'u ziyaretine ilişkin de şunları soyledi:
"Gecmişte beraber olduğumuz benim bir buyuğumdur. 86 yaşında bir buyuğum. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir secim ittifakı mı olur veya geleceğe yonelik biz bir terorle mucadele verirken burada bu terorle mucadelede her turlu desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun icin de şu anda buna benzer goruşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım. Gecenlerde biliyorsunuz Demokratik Sol Partinin Genel Başkanıyla da Kulliye'de bir goruşmemiz oldu. Bundan sonraki surecte de bu tur goruşmeler devam edecek."
Katar'a yonelik ambargonun kaldırılması
Erdoğan, Katar'a uygulanan ambargonun kaldırılmasının nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru uzerine de bu ambargonun kaldırılmasının ozellikle Korfez icin cok isabetli ve hayırlı olduğunu soyledi.
Bunun on yıllara dayalı, hatta akrabalık bağlarının aralarında olduğu bu insanların bu şekilde birbirlerine karşı adeta duşman kamplarına bolunmesinin Korfez icin olumlu bir gelişme olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Şu anda bunun başarılmış olması Korfez icin cok cok isabetli, cok cok hayırlı bir adım olmuştur. Temenni ederiz ki bizim de Korfez işbirliği icerisinde bir konumumuz var. Bu konumumuzun yeniden ihdas edilmesi, yeniden yerini alması da ayrıca bu Korfez işbirliğini daha da guclu hale getirecektir." dedi.
"Başortusune karşı cıkanlar Anayasa'dan bihaber"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başortusune ilişkin soru uzerine de şoyle konuştu:
"Şu anda zaten başortusuyle ilgili konuda Anayasal noktada herhangi bir sıkıntı yok. Şu anda başortusune karşı cıkanlar Anayasa'dan bihaber. Anayasa'da ne var, ne yok, bundan bihaber. Bizler oyle adımlar attık ki şu anda gorduğunuz gibi hanım kardeşlerimiz başını ortmek suretiyle devletin hemen her kademesinde artık gorev almaya başladı. Bu Anayasa ihlaliyle değil, Anayasaya dayalı olarak bu olmaktadır. Eğer bugun bir hakim, bir savcı, bir Danıştay uyesi olabiliyorsa hanım kardeşlerimiz, artık o tarih olan donemler vardı, şimdi bunlar aşıldı. Fakat bu CHP'li zat maalesef bunlardan bihaber olduğu icin kalkıp, 'Boyle bir karar verici olursa ben buna guvenemem' gibi sacma sapan bir acıklama yapıyor. Cunku bunlar partili olmuş veya gecmişte bakanlık falan yapmış ama bu ulkede yasalar neyi ikame ediyor veya yasalar neye amir, bunlardan haberi yok. Cok dışında kalmışlar. Bundan sonraki surecte de atılacak adımlar derken, kurumlar noktasında, bircok kurumda nasıl artık bu bayan kardeşlerimiz gorev alıyorlarsa, şu anda goruyorsunuz emniyet teşkilatımızda hanım kardeşlerimiz başları ortulu olarak gorev alıyor mu, alıyor. Gecmişte boyle bir şey var mıydı? Yoktu. Soylenseydi bunlar 'Olmaz oyle şey ya', derlerdi. Oldu mu? Oldu. Bunu kastettim."
(Bitti)
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hanife Sevinc