Tinder’ı duymayanınız yoktur . Duymuş olup olmamanız benim icin bir şey ifade etmiyor , bu yazıdan sonra nedir ne değildir ulkemizde nasıl kullanılıyor aslında nasıl kullanmamız lazım biraz bunlardan bahsedeceğim. Tinder kabaca tabirle insanların birbirleri arasında tanışmasını , flort etmesini sağlayan bir telefon uygulaması .
Son zamanlarda yaptığı yenilikler ile bilgisayarınızdan da bu uygulamaya girmeniz mumkun .Dunya capında milyarlarca kullanıcıya sahip uygulama dunya uzerinde ki herhangi bir kişiyle tanışmanızı sağlıyor fakat tek bir şartla !

İnsanların karşılıklı olarak birbirini beğenmiş olması bu şartı fazlasıyla karşılıyor .
Tinder uygulaması evet insanları birbirleri ile eşleştiriyor fakat uygulama tamamen bir para tuzağı . Uygulamanın Google Play , Appstore veya sozluklerde yorumlarına bakarsanız hicbir eşleşme olmadığını yazan , uygulamanın bir copluk olduğunu soyleyen onlarca kişi olduğunu gorebilirsiniz . İşte tamda burada para devreye giriyor .

Hoş eşleşme olmuyor diyen kişilere hic aynaya baktın mı demektegerekiyor .neyse . Uygulamaya para vermezseniz neredeyse eşleşme ya olmuyor yada cok nadir oluyor . 2 farklı uyeliği olan uygulamada para verirseniz uygulamayı son kullanan kişileri gorursunuz . Yani para verip uyelik satın almazsanız uygulamayı kullanmayan hatta hatta telefonundan dahi kaldıran kişileri beğenip eşleşme beklerken para verirseniz gunluk istediğiniz kadar gercekten aktif kişileri gorur beğenir ve ayrıca eşleşme sağlarsınız . Uyelik ile verdikleri super like , boost ve merakınız varsa konum değiştirme ozelliği de cabası . Dunyada Tinder nasıl kullanılıyor bilmem fakat Kingsman : Altın Cember filminde ki Tinder sahnesi de Tinder uygulamasının hayatımıza nasıl nufuz ettiğini gosteriyor .

Filmin bu sahnesi gibi bir olay Turkiye’de yaşanır mı bilmem fakat ulkemizde Tinder kullanıcısı epeyce mevcut . Gecenlerde Tinder hakkında bir hikaye okumuştum . Bir cift dunya gezisini Tinder sayesinde bildiğiniz bedavaya getirmişti . Orneğin Almanya’da yaşayan cift Turkiye’ye gelecek ve Turkiye’de insanlar ile eşleşme yapmaya başlıyor . Eşleşme yaptığı insanlara olayı anlatıyor ve insanlarda bu gezgin cifti evine davet ediyor . Sonucunda bu cift konaklamayı bedavaya getirerek buyuk bir masraftan kurtulmuş oluyor .Tinder hakkında son zamanlarda epeyce bir haberler , hikayeler ortaya cıkmaya başladı . Eylul 2017 yılında cıkan bir hikaye sizi oldukca guldurecek Google’deTinder’dan buluştuğu erkeğin evinde tuvalete sıkıştı diye aratırsanız bu hikayeye ulaşabilirsiniz .Neyse .

Tinder , universiteli genclerin birbirleri arasında tanışması , kaynaşması icin ortaya cıkıp tum dunyaya milyarlarca kullanıcıya ulaştı ve bence alanında şuphesiz en iyisi . İlk once fikir iyi . Sonucta sizin beğenmediğiniz insanlar size mesaj atamayacak . Şimdi pek bu konuya girmeyeceğim ama ulkemizde kızlar ozellikle Tinder uygulamasını instagram takipci artırmak icin kullanıyor . Kimse bana yalan soylemesin , oinstagram profilini oraya yazıyorsanız veya Tinder’da pek takılmıyorum instagram’dan yazın gibi bir ifade kullanıyorsanız amacınız uygulamayı kullanmak değil , instagram takipcinizi artırmaktır . Hazır bunu soylemişken şuna da değinmek istiyorum .Tinder , Facebook , Twitter , İnstagram ( her neyse ) bu sitelere uyelikler tamamen ucretsiz ve her turlu insanla bu sitelerde karşılaşmak haliyle normal bir durum . Yani siz gizliliği on planda tutan Tinder uygulamasında – gizlilik derken karşılıklı beğeni olmazsa kimse sizi rahatsız etmiyor –instagram profilinizi yazarsanız ve instagram profilinizi goren kişiler Tinder’da gordum seni merhaba konuşalım , tanışalım diyorsa kusura bakmayın suc yazanda değil sizdedir . Erkek veya kız benim icin hic farketmez , hangi uygulamayı nerde nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor .

Ozetlemek gerekirse her uygulamanın olduğu gibi Tinder uygulamasının da iyi ve kotu yanları mevcut . Az once verdiğim ornekte ki gibi dunyayı da gezebilirsiniz , herhangi bir kişinin mesaj tacizleri ile de karşılaşabilirsiniz . Uygulamayı kuran insanlar babasının hayrına bu işi yapmayacağı icin sizlerden aylık belli bir ucret talep ediyor ve bu ucreti 1 – 2 ay dilerseniz odeyebilirsiniz . Uygulamada acaip değişiklikler olacağını kendi gozleriniz ile goreceğinizden eminim .

Bu arada Tinder sanal bir ortam , kendinizi pek kaptırmayın , interneti kendinizi geliştirmek , araştırmalar yapmak icin kullanın . Birkac ay acaip ucuz olduğu icin ( aylık 8 lira falan ) Tinderplus kullandım ve ortam gercekten pek sarmıyor .