Daha once, emojiler dunyaya hukmetti, şimdi GIF’ler ve memler onları ele gecirdi. Biri eklerseniz, GIF’ler konuşmanın artması icin heyecan vericidir. Ayrıca, GIF’lerin kredisini, duygularımızı ifade etmekte cok daha iyi hak ediyorlar.

Diğer sosyal ağ sitelerine ve sohbet uygulamalarına benzer şekilde Pinterest bile GIF’i desteklemektedir. Pinterest, ev dekor fikirleri, yemek tarifleri, stil ilham kaynakları, DIY projeleri ve daha fazlasını bulabileceğiniz bir resim bulma sitesidir.

Pinterest’e bir GIF eklemek, statik bir goruntunun aksine daha fazla bilgi iletir. DIY projeleriniz icin GIF’ler oluşturabilir veya bir GIF kullanarak yastığın her tarafını gosterebilirsiniz; bu, birden fazla fotoğraf ekleyerek elde edilebilir.

Peki ya Pinterest uzerinde bir GIF seviyorsanız? Nasıl indirirsiniz? Burada size gostereceğim şey bu. Bu yayında, Pinterest’ten GIF’leri PC’nize ve cep telefonunuza nasıl indireceğinizi anlatacağız.

Cep Telefonlarında Pinterest’ten GIF’i indirin
Bunu yapmanın iki yolu vardır:

1. Yerel İndirme Duğmesini Kullanma
Adım 1 : İndirmek istediğiniz GIF’e gidin.

Adım 2: Ustteki uc nokta simgesine dokunun ve menuden Resim indir’i secin.

Goruntunun kaydedilmesinden sonra beliren bir bildirim alacaksınız. Galerinizi veya kamera rulosunuzu acın, orada yeni indirilen GIF’i bulacaksınız.

2. GIF Web sitesinden indirin
Bazen indirme duğmesi GIF’te bulunmuyor veya yukarıdaki yontemi kullanarak GIF’in indirilmesi işlemi yurutmuyor. Yani, animasyonlu değil ve JPG veya PNG gibi davranıyor. Bu gibi durumlarda, indirmek icin GIF’in bulunduğu web sitesini ziyaret etmeniz gerekir.

İşte adımlar:

Adım 1 : Telefonunuza indirmek istediğiniz Pinterest’te GIF veya videoyu acın.

Adım 2 : GIF’in altındaki Ziyaret duğmesine dokunun. Pinterest sizi GIF’in web sitesine goturecek.

Adım 3 : GIF’e dokunun ve basılı tutun. Bir İndirme veya Kaydetme seceneği gorurseniz, uzerine dokunun, aksi takdirde uc nokta simgesine dokunun ve Tarayıcıda ac’ı secin.

Adım 4: Bir tarayıcıya girdikten sonra, bir menu gorunene kadar GIF duğmesini tekrar basılı tutun. Resmi indir uzerine dokunun.

Umarım, uygulama cep telefonunuza GIF indirecektir.

Bilgisayardan Pinterest’ten GIF indirin
İşte yapmanız gerekenler.

1. Adım : Bilgisayarınızda istediğiniz GIF’i acın

Adım 2 : GIF’in uzerindeki uc nokta simgesine tıklayın ve menuden Resim indir’i secin.

Herhangi bir sebepten dolayı indirme butonu eksikse, web sitesinden yardım almanız gerekir. Bunun icin, GIF bağlantısına tıklayın.

GIF’i barındıran siteye yonlendirileceksiniz. Burada GIF’e sağ tıklayın ve menuden Resmi kaydet… seceneğini secin. Uzantının .GIF olduğundan emin olun. Bazı durumlarda Video indir seceneğiniz olacaktır.