Rize Emniyet Muduru Altuğ Verdi'yi makamında silahla şehit eden eski trafik polisi sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış hapis cezasına carptırıldı. Sanığa, Personel Şube Muduru Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Koksal'ı yaralamaktan ise 26 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.
Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle oldurme ve iki kişiyi oldurmeye teşebbus", "FETO/PDY silahlı teror orgutune uye olmak" suclamasıyla tutuklu yargılanan trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, şehit Emniyet Muduru Verdi'nin kardeşi Ertunc Verdi, eşi Leyla Verdi ve ailesinin vekaletini gonullu olarak ustlenen Rize Barosu Başkanı Umit Pece ile avukat Sedat Ozyurt hazır bulundu.

Verdi'nin eşi Leyla Verdi, mahkemede, "Eşimin kefil olacağım şeyi adaletidir. Oğretmenim, 25 kilometre goreve gittim, kimseden torpil istemedi. Bunun tayin cinayeti olduğuna inanmıyorum. Ben Allah'ın adaletine guveniyorum ve hakkımı helal etmiyorum. Seninle de orada hesaplaşacağım. Yarım yaşıyorum, kızımı ayakta tutmak icin yaşıyorum." diye konuştu.
Sanık, son savunmasında, olayları hatırlamadığını iddia ederek, tayin nedeniyle olayın gercekleştiğini, FETO/PDY silahlı teror orgutu uyesi olmadığını ileri surdu.
Leyla Verdi, sanığın savunması anında dayanamayarak salondan cıktı.
Baro Başkanı Umit Pece, sanıktan şikayetci olduklarını belirterek, FETO/PDY bağlantılarının ortada olduğunu, bu nedenle orgut uyeliğiyle birlikte sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Avukat Sedat Ozyurt ise dosyada delillerin sabit olduğunu ve sanığın FETO silahlı teror orgutu bağlantısının tanık ifadelerinde yer aldığını soyledi.
Kararı acıklayan mahkeme heyeti, sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nu, Altuğ Verdi'yi "tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırdı.
Heyet sanığa, Personel Şube Muduru Ercan Polat'ı "nitelikli kasten oldurmeye teşebbus" sucundan 26 yıl 8 ay, koruma memuru Yiğit Can Koksal'a karşı aynı suctan 26 yıl 8 ay olmak uzere toplam 53 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
Heyet, savunma suresince "pişmanlık" gostermediği gerekcesiyle cezasında indirim uygulanmadığı sanığın, polis memuru olup gorevi gereği elinde bulundurduğu tabancayla sucu işlemiş olması nedeniyle Turk Ceza Kanunu'nun 266/1 maddesi uyarınca cezasında ucte bir oranında artırım yapılmasına, "FETO/PDY silahlı teror orgutune uye olmak" iddiasıyla hakkında acılan suclamadan ise CMK 22/2 maddesi uyarınca beraatine karar verdi.
Mahkeme cıkışında gazetecilere acıklama yapan eski AK Parti Milletvekili Metin Kulunk, olayın FETO saldırısı olduğunu ve takipcisi olacaklarını soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhittin Sandıkcı