Yalova'nın Ciftlikkoy ilcesinden sandalla denize acıldıktan sonra kaybolan Umit Cakmak (29) icin başlatılan arama calışmalarına ara verildi.
Sabah saatlerinde bolgede arama calışmalarına başlayan Sahil Guvenlik Komutanlığı, Yalova Emniyet Mudurluğu Deniz Liman Şubesi ve AFAD ekipleri, akşam saatlerine kadar calışmalarını surdurdu.

Havadan helikopter desteği verilen aramalarda, karadan sahil bolumunu guvenlik birimleri kontrol ederken, dalgıclar ise su altında aramalarını surdurdu.
Akşam saatlerine kadar geniş bir alanda yapılan arama calışmalarına, karanlığın cokmesiyle birlikte yarına kadar ara verildi.
Calışmaları takip eden Umit Cakmak'ın eşi Kardelen Cakmak, gazetecilere yaptığı acıklamada, eşine dair her hangi bir sonuca ulaşılmadığını ifade etti.
Havanın kararması ve denizin dalgalı olması nedeniyle calışmalara ara verildiğini sozlerine ekleyen Cakmak, "Yarın devam edecek ama biz Umit'i birinin bulduğundan, sakladığından şupheleniyoruz. Lutfen goren, duyan birileri varsa bize, polise ulaşsın. Belki biri bulmuştur, kendisine gelmesini bekliyordur, bir balıkcı bulmuştur, bir kayalığa sıkışmıştır diye her ihtimali duşunuyoruz. Herkesin de ozen gostermesini istiyoruz. Cok canımız yanıyor." diye konuştu.
Ailesi 2 arkadaşından şikayetci oldu
Gazetecilerin eşinin kaybolmasıyla ilgili arkadaşlarından şikayetci olup olmadıklarını ilişkin soruya Cakmak, şoyle cevap verdi:
"Ailesiyle birlikte arkadaşlarından şikayetci olduk. Goz gore gore onu sandalla denize bırakmaları bize gore olume bırakmaları gibi bir şeydi. Ben duşmanımı bile o halde, o saatte, o şekilde bırakmam. Eşim zaten biraz alkol aldığı icin kafası guzelmiş. Eğer onlar sandalı denize goturmeseler eşim bunu tek başına yapamazmış."
Gozyaşları icerisinde kayıp Umit Cakmak'tan iyi bir haber bekleyen teyze Fatmagul Cakır ise, "Benim oğlumu bulsunlar. İki gundur oğlumu bekliyorum. Benim oğlumu bulsunlar. Anneleri o arkadaşlarından şikayetci oldu. Orada ihmal var. Alkol almış ve ayakta duracak hali yok. Kayığa bindiriyorsun, itiyorsun. Sen bunu bile bile olume gonderiyorsun. Ayıltır evine goturursun. Niye kayığa bindirip bilinmeze gonderiyorsun?." şeklinde konuştu.
Umit Cakmak, gecen salı gunu başkasına ait bir sandalla Sahil Mahallesi'nden Marmara Denizi'ne acılmıştı. Cakmak'ın donmemesi uzerine 2 arkadaşı, tekneyle aramaya cıkmıştı. Teknenin su almaya başlaması uzerine ekiplerce kurtarılan bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda arama calışması başlatılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sıtkı Yıldız