2 ARKADAŞI GOZALTINA ALINDI
Yalova'da arkadaşına ait sandalla acıldığı denizde kaybolan Umit Cakmak'ı arama- kurtarma calışmalarının sonlandırılmasının ardından kayıp Cakmak'ın teyzesi ve eşi yeni acıklamalarda bulundu. Umit Cakmak'ın denize acılmadan once E.U. ve S.B. isimli 2 arkadaşıyla birlikte olduğu ve arkadaşlarının once sandalı ittiği, ardından da sandal gozden kaybolunca başka bir sandalla Cakmak'ı aramak icin denize acıldıkları oğrenildi. Cakmak'ın ailesi, E.U. ve S.B.'den şikayetci oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, E.U. ve S.B.'yi gozaltına aldı. Şuphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, Umit Cakmak'ın eşi Kardelen Cakmak, "Arkadaşları eşimi olume bırakmış" dedi.
'KAYBOLMADAN ONCE ALKOL ALMIŞ'Umit Cakmak'ın teyzesi Fatmagul Cakır, "Benim oğlumu bulsunlar. 2 gundur burada bekliyoruz. Oğlum gelsin. Denize acılmadan once yanında olan arkadaşlarından şikayetci olduk. Kaybolmadan once alkol almış, ayakta duramıyor. Arkadaşları onu kayığa bindirip, kayığı itmiş. Bile bile olume gonderiyorsun. Niye kayığa bindirip, bilinmeze yolluyorsun? İkisi de başka bir şey soyluyor. İkisinin dediği birbirini tutmuyor. Aklımıza her şey geliyor. Umit sevilmeyen bir cocuk değildi. Kimseye bir yanlışı olmaz. Ben butun gece sahilde bekledim. Acaba kıyıya vurur da ben gorur muyum diye. Perişan olduk. Kolumuz kanadımız kırıldı" dedi.'ARKADAŞLARINDAN ŞİKAYETCİ OLDUK'Umit Cakmak'ın eşi Kardelen Cakmak, "Biz her ihtimali duşunuyoruz. Canımız yanıyor. Arkadaşlarından şikayetci olduk. Goz gore gore onu olume bırakmışlar. Ben duşmanımı bile o saatte, o halde bırakmam. Eşim zaten sarhoşmuş. Onlar yardım etmese benim eşim sandalı oraya goturemezmiş" diye konuştu.
Cem Mete OKUR- Recep CAN/YALOVA,