Sivas Valiliği himayelerinde, Cumhuriyet Universitesi ve İl Milli Eğitim Mudurluğu arasında "Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolu" imzalandı.
Valilikten yapılan acıklamaya gore, Sivas Valiliği ek bina konferans salonunda yapılan protokol toreninde konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, 4 yıl once hayata gecirilen protokolun yeniden guncellenerek bir kez daha yapıldığını belirtti.

Protokolun ihtiyacların goz onunde bulundurularak yapıldığını aktaran Ayhan, "Butun kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim kurumları vatandaşa hizmet etmek icin vardır. Kurumların enerjilerini, bilgi birikimlerini ve tecrubelerini paylaşmaları son derece onemli. Universite evrensel bilginin kaynağıdır. Orada uretilen bilgilerin hem sahaya hem de şehirdeki kurumlara yol aydınlığı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Evrensel bilginin kaynağı olan universitelerin onemine değinen Vali Ayhan, şunları kaydetti:
"Protokol kapsamında oğrencilerimizin bilimsel duşunme ve davranışlarda estetik değerleri birleştiren, ureten, problem cozen, değerlerine sahip cıkan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak, araştırmaya ilişkin, iş birliği geliştirmesine imkan sağlayacağız. Protokol ile hizmet ici eğitim, orgun eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, oğretim sureclerinin değerlendirilmesi, oğretim programının zenginleştirilmesi, oğrencilerin universitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesi ve birimlerde bulunan laboratuvarları kullanılması sağlanacaktır. Yine bu protokol kapsamında universite sınavına girecek oğrencilerin son sınav provaları, universite yerleşkesindeki salonlarda yapılarak, oğrencilerin gercek bir sınav ortamını tecrube etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca universite ve İl Milli Eğitim Mudurluğunun ortaklaşa panel, seminer, bilim şenliği, proje, calıştay, sergi gibi organizasyonları yapması sağlanacak, universitenin bilimsel araştırmalarında okullardan istifade edilebilecektir."
Ayhan, protokol ile ayrıca Sivas Milli Eğitim Mudurluğune bağlı okullarda gorev yapan oğretmenlerin lisansustu eğitimlerine destek verileceğini belirterek, "Universitenin atolye ve donanım imkanlarından okullar yararlandırılacak, bilimsel calışmalarda okul-universite işbirliği sağlanacak, TUBİTAK tarafından duzenlenen ulusal ve uluslararası duzeydeki yarışmalar, projeler, olimpiyatlar ile oğrencilerde patent/faydalı model, marka, tasarım ve urun bilinci oluşturulmasına yonelik faaliyetlerde birlikte hareket edilecektir. Protokolun toplam suresinin 5 yıl olması planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Universitesi Rektoru Prof. Dr. Alim Yıldız ise eğitim kurumu olarak eğitimcilere ve genclere her konuda destek olacaklarını vurguladı.
İl Milli Eğitim Muduru Ebubekir Sıddık Savaşcı da protokolun hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halife Yalcınkaya