Carpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler ceken Elfin Tataroğlu hakkında araştırmalar yapılıyor. İşte detaylar...
[h=3]ELFİN TATAROĞLU KİMDİR?[/h]1978 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi'ni bitirdikten sonra 2001 yılında Bilkent Universitesi İc Mimarlık ve Cevre Tasarımı Bolumunu bitirdi. Elfin Tataroğlu, Accademia Italiana Floransa'da tasarım ve dil eğitimi aldı. Bilgi Universitesi İşletme Yonetimi alanında yuksek lisans yaptı. Halen İstanbul Universitesi'nde İşletme Yonetimi ve Organizasyon doktorası yapmaktadır.

Orgut kulturu, liderlik ve elektronik oğrenme konularında akademik calışmaları yer almaktadır.
İyi duzeyde İngilizce ve Fransızca, orta duzeyde İtalyanca ve İspanyolca biliyor.
Elfin Tataroğlu 2010-2012 Yılları arasında CHP Kadın Kolları MYK Uyeliği yapmıştır.
İzmir 2. Bolge 24. Donem Milletvekili Adayı, 34. Kurultay Divan Yazman Uyesi, Konak İlce'den İl Kongre Delegesi ve İzmir Kurultay Delegesi secilmiştir.
CHP 18.Olağanustu Kurultayı'nda BYKP'den Parti Meclisi Uyesi secilmiştir. Doktora duzeyinde akademik araştırmalar yapmakta ve siyasi makaleleri gazetelerde yayınlanmaya devam etmektedir.
Halen Bahceşehir Universitesi İşletme Yuksek Lisansı programında oğretim gorevlisi olarak ders vermektedir. Universitede oğretim gorevlisi olarak İşletme Yonetimi, Stratejik Yonetim, Liderlik ve Yonetim Becerileri, Kurumsal Yonetim, İnsan Kaynakları Yonetimi dersleri vermektedir.
Guncel yazıları ceşitli yerel gazeteler, dergiler ve internet haber sitelerinde yayınlanmaktadır. Yonetim danışmanıdır.
Evli ve bir cocuk annesidir.
Bahriye-Aydınlanma Yolunda Bir Omur adlı kitabın yazarıdır.