Sakarya'da il yapım programı ve hayırsever katkılarıyla gecen yıl 8 yeni okul, 3 atolye binası ve 1 uygulama anaokulu binası eğitime kazandırıldı.
İl Milli Eğitim Muduru Fazilet Durmuş, yaptığı yazılı acıklamada, okul yapımlarının butce imkanları cercevesinde devam ettiğini belirterek, 2020 yılı icinde 141 derslikli okul ve atolye binalarının tamamlanarak hizmete girdiğini ifade etti.

Eğitim yatırımlarının bu yıl da devam edeceğini aktaran Durmuş, gectiğimiz yıl inşaatları tamamlanan Erenler ve Serdivan ilcelerinde yirmi dorder derslikli 2 ilkokul, Adapazarı'nda 24 derslikli, Akyazı'da 18 derslikli 2 ortaokul, Sapanca, Karasu ve Akyazı ilcelerinde on altışar derslikli 3 lise, Adapazarı'nda 3 derslikli Kızılay Anaokulu ile uc atolye ve 1 uygulama anaokulu binalarının yapılmasında emeği gecen herkese cok teşekkur etti.
LGS oğrencilerine soru cozum videoları desteği
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS (Liselere Geciş Sistemi) kapsamında yapılacak merkezi sınava katılacak oğrencilerin desteklenmesi amacıyla 2018-2019 eğitim-oğretim yılından beri her ay ornek soru paketleri yayımlanıyor.
Yayımlanan ornek sorular icin Sakarya Milli Eğitim Mudurluğu de cozum videoları hazırlayarak oğrencilerin calışmalarına destek olmaya calışıyor.
İl Milli Eğitim Muduru Fazilet Durmuş, yaptığı yazılı acıklamada, 2020 yılının aralık ayına ait ornek sorular icin hazırlanan cozum videolarının 24 Aralık 2020 tarihinde mudurluğun YouTube kanalında paylaşıldığını ve oğrenciler tarafından ilgiyle karşılandığını belirtti.
MEB tarafından yayımlanan 2021 Ocak ayı ornek soruları icin hazırlanan cozum videolarının da 9 Ocak'ta Sakarya Milli Eğitim Mudurluğu'nun sosyal medya kanalında oğrencilerin hizmetine sunulacağı bilgisini veren Durmuş, ornek soruların cozum videolarını hazırlayan Sakarya Olcme Değerlendirme Merkezinde gorevli oğretmenler Muhammet Ersin Tut, Filiz Şen, Mustafa Mertkanlı, Ayşe Beyza Coşkun, Ayşe Celebioğlu, İsmail Bakan ve Yucel Kalıncı'nın video cekimleri icin studyo calışmalarını surdurduğunu ifade etti.
Sınavlara hazırlanan oğrencilere yonelik desteklerinin artarak devam ettiğini vurgulayan Durmuş, 8. sınıf oğrencilerinin ocak ayı ornek soruların cozum videolarına 9 Ocak tarihinden itibaren İl Milli Eğitim Mudurluğunun YouTube kanalından ulaşabileceklerini belirterek bu calışmalarda emeği gecen tum oğretmenlere de teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Yozoğlu