Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi Muduru Birol Yılmaz'ın yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle vefat etmesinin ardından oğrencileri, odasına karanfil bıraktı.
Anadolu'nun ilk devlet lisesi olan ve Canakkale ile Kurtuluş savaşlarına katılan 120 oğrencisinden coğunun şehit duşmesiyle bilinen Abdurrahmanpaşa Lisesinin muduru 57 yaşındaki Birol Yılmaz, Kovid-19 tedavisi gorduğu Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dun vefat etti.
Lisede eğitim goren bir grup oğrenci, okulun marşını soyleyerek gozyaşlarıyla Yılmaz'ın odasına karanfil bıraktı.
Lisenin mudur yardımcısı Harun Kartal, gazetecilere, Birol Yılmaz'ın aynı zamanda Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu olduğunu soyledi.
Yılmaz'ın gece gunduz demeden okul icin caba sarf ettiğini anlatan Kartal, "Hayatta en cok oğrencilerinin iyi yerlere gelmesini isterdi. Abdurrahmanpaşa Lisesinin Turkiye'deki sayılı liselerden birisi olması nedeniyle her zaman zirvede yer almasını isteyen birisiydi." dedi.
Birol Yılmaz'ın lisede 6 yıldır mudurluk yaptığını belirten Kartal, "Hicbir insanın kalbini kırdığını gormedim. Her zaman iyilik yapan insanlara iyilikle hitap eden, herkesin yardımına koşan birisiydi. Biz de bundan sonra Birol Hoca'mızın hedeflerine ulaşmak icin oğrencilerimizle beraber var gucumuzle calışacağız." diye konuştu.
Oğrencilerden Ali Berkay Manisa ise Birol Yılmaz'ı saygıyla andıklarını dile getirerek, "Umarım onu gururlandırmışızdır. Onun en cok isteği, bu okuldan başarılı oğrenciler cıkarmaktı. 135 yıldır yapılan şeyi bu yıl da yapmamızı istiyordu. Ben onun icin cabalayacağım. Sene sonunda aldığım başarı onun icin olacak." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bilal Kahyaoğlu