Karabuk Universitesinde (KBU) 23 Mart 2020'de başlanan uzaktan eğitim kapsamında 615 bin 365 saat online ders işlendi.
Karabuk Universitesi Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi (KBUZEM) Mudur Yardımcısı Doc. Dr. M. Tahir Guneşer, yaptığı acıklamada, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını sureci başladığında KBUZEM bunyesinde orgun eğitimin bilgisayar ortamında verilebilmesi hususunda calışıldığını bildirdi.
KBUZEM'de "birebir modelleme" mantığıyla akademik programlar ile ilgili modellemeler gercekleştirildiğini belirten Guneşer, acıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"2020-2021 Eğitim-Oğretim Yılı Guz Donemine 'Mufredatımızın eğitim cıktılarını uzaktan eğitim teknikleri kullanarak daha iyi nasıl geliştirebiliriz?' vizyonu uzerinde calışmalar yuruterek başladık. Buna yonelik olarak akademik programlardaki yoneticilerimizle eğitim toplantıları yaptık, oğretim elemanlarımızın dersleri etkin verebilmesi icin oryantasyon ve eğitim faaliyetleri duzenledik."
Guneşer, KBU akademik personelinin uzaktan eğitime hızlı bir şekilde adapte olduğunu aktararak, "Hocalarımızın eğitim kalitesini artırabilmek icin cok değişik metotlar uyguladıklarını biliyoruz. Bununla ilgili tecrube paylaşımı toplantıları da yaptık ve bu tecrube paylaşımında başarılı olan hocalarımızın diğer hocalarımıza kendi tecrubelerini aktarabilmeleri icin ortamlar oluşturmaya calıştık." ifadesini kullandı.
2020-2021 Eğitim-Oğretim Yılı Guz Doneminde 380 bin 991 saat ders işlendiğini ifade eden Guneşer, şunları kaydetti:
"KBUZEM'in yuruttuğu uzaktan eğitimde 304 farklı on lisans, lisans ve lisansustu programda, 829 akademik personel tarafından 5 bin 908 ders verildi. Online derslere, 37 bin 486 oğrenci Microsoft Teams ve Adobe Connect platformlarından ulaştı. Oğrenciler bilgisayar, tablet ve akıllı telefon aracılığıyla online dersleri takip etti. Bu surecte, KBUZEM bunyesinde bin 373 sınav yapıldı. Pandemi suresince 2020 yılı icerisinde duzenlenen 60 sosyal, kulturel ve sanatsal faaliyete yaklaşık 75 bin oğrenci katılım sağladı."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu