ESKİŞEHİR'de Mujde Demirci'nin (24), dini nikahla birlikte yaşadığı Fırat Efe'nin kardeşi İsmail Efe'yi (33) bıcaklayarak oldurduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada karar verdildi. Demirci, 'haksız tahrik' indirimi ile 18 yıl hapis cezasına carptırıldı.
Odunpazarı ilcesi Gundoğdu Mahallesi'nde, gecen yıl eylul ayında meydana gelen olayda, iddiaya gore, 2 cocuk annesi Mujde Demirci, dini nikahla birlikte yaşadığı Fırat Efe'nin kardeşi İsmail Efe ile tartıştı. Bu sırada Demirci, mutfaktan aldığı bıcağı Efe'nin goğsune sapladı. Efe, ağır yaralanırken, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 'Hırsızlık', 'kasten yaralama', 'yağma' ve 'yankesicilik' suclarından 122 kaydı olduğu tespit edilen Demirci, gozaltına alındı. Adliyeye sevk edilen ve cıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mujde Demirci hakkında Eskişehir 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten oldurme' sucundan omur boyu hapis cezası istemiyle dava acıldı.
'BANA YUMRUK ATTI'Davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Mujde Demirci ile taraf avukatları yer aldı. Mahkemedeki son savunmasında sanık Demirci, suclamayı kabul etmeyerek, "Olay gunu İsmail Efe, bizde kalan babasını alkol almak icin ikametine davet etti. Ancak babası Cemal Efe, İsmail'in evine gitmedi. İsmail ve eşi daha sonra bize geldi. İceri girdiğinde 'Babamı sen mi gondermiyorsun?' diyerek bana yumruk attı. Aramızda boğuşma cıktı. Nasıl bıcaklandığını bilmiyorum. İsmail'i olduren ben değilim. Benim hicbir sucum yok. Boş yere cezaevinde yatıyorum. 2 cocuğum var, ben ve cocuklarım perişan oldu. Kararı adalete bırakıyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.'HAKSIZ TAHRİK' İNDİRİMİ UYGULANDI
Savunmaların ardından Eskişehir 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Mujde Demirci'ye 'kasten oldurme' sucundan 'haksız tahrik' indirimiyle birlikte 18 yıl hapis cezası verdi. Heyet, ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.