Belcika'da elektrik tuketimi, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de onceki yıllara gore yuzde 7 azaldı.
Belcika elektrik dağıtım sistem operatoru Elia, ulkenin 2020 yılı elektrik uretim ve tuketim verilerini iceren calışmasını yayımladı.

Buna gore, ulkede 2020'de toplam elektrik uretiminde yenilenebilir kaynakların oranı bir onceki yıla gore yuzde 31 artarak 15,1 teravatsaat oldu. Boylece elektrikte, ruzgar ve guneş gibi yenilenebilir kaynaklardan uretimin oranı yuzde 18,6'ya ulaştı.
Belcika'da onemli rol oynayan nukleer santrallerden elektrik uretimi ise gecen yıl azaldı. Ulkede 2019 yılında elektrik uretiminim yuzde 48,7'sini karşılayan nukleer santrallerin oranı 2020'de yuzde 39,1'e duştu.
Soz konusu donemde, elektrik uretiminde doğal gaz cevirim santrallerinin payı ise yuzde 34,4 olarak gercekleşti.
Ulkede, salgın nedeniyle 2020 yılında toplam elektrik tuketimi ise 81 teravatsaat seviyesine indi. Boylece, Belcika 2020 yılında onceki 5 yılın ortalamasının yuzde 7 altında elektrik tuketti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ata Ufuk Şeker