Makina ve Kimya Endustrisi Kurumu (MKEK), Kırıkkale'de "Eğitime Engel Yok Projesi" kapsamında ihtiyac sahibi oğrencilere 1200 tablet desteğinde bulundu.
MKEK'in Kırıkkale'deki sosyal tesislerinde duzenlenen torende konuşan Vali Yunus Sezer, yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinin butun bildiklerini baştan sona sarstığını soyledi.

Her şeyi yeni baştan orgutlemek, oğrenmek ve ona gore tedbir almak zorunda kaldıklarını dile getiren Sezer, şoyle konuştu:
"Surecin en cok etkilediği alanlardan birisi de eğitim oldu. Oğrencilerimiz yaklaşık 1,5 donemdir uzaktan eğitim goruyor. Yuz yuze eğitime başlandı ama sonra tekrar ara verildi. Bu kapsamda Kırıkkale kent merkezi ve koylerde internete ulaşma sıkıntısı yaşayan oğrencilerimizi teker teker ele aldık. İnternete erişme konusunda gerekli tedbirleri de aldık. Tablet dağıtımı yapıldı ama bu yeterli olmadı. Hukumetimizin başlattığı kampanya doğrultusunda ilimize de tabletlerin verilmesini bekledik. Bu sırada Hızır gibi MKEK Genel Mudurumuzun telefonunu aldık. Allah razı olsun, bugun 1200 tablet ihtiyac sahibi oğrencilerimize verilmiş olacak. İnşallah hicbir oğrencimiz eğitimden yoksun kalmayacak."
MKEK Genel Muduru Yasin Akdere de Cumhuriyetin 100. yılındaki eğitim vizyonuna Kırıkkale'de 1200 tabletle katkı sağlamanın heyecanını paylaştıklarını belirtti.
Ulke savunmasına katkı sağlamanın yanı sıra yarının emanetcisi cocukların eğitimi ve oğretimine destek sunmak icin ellerinden gelen gayreti gosterdiklerini vurgulayan Akdere, şunları kaydetti:
"Bu alanda atalarımızın dediği gibi 'Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir askeri, bir asker de bir vatanı kurtarır.' Bu anlamda memleketimizin her bir cocuğuna, evladına ve kardeşimize, geleceğimizin emanetcisi gozuyle bakıyor ve desteklemeye devam ediyoruz. İcinden gectiğimiz zorlu surecin başından beri savunma sanayi alanındaki faaliyetlerimizi ara vermeden surduruyoruz. Butun calışma arkadaşlarıma teşekkur ediyorum. Salgınla mucadelede de milletimizin yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından Sezer, Akdere ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ihtiyac sahibi oğrencilere ulaştırılması icin tabletleri İl Milli Eğitim Muduru Yusuf Tufekci ve İlce Milli Eğitim mudurlerine teslim etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Fatih Gokmen